Sökning: "ätkvalitet"

Hittade 5 uppsatser innehållade ordet ätkvalitet.

  1. 1. Lammköttråvara i färskkorv : påverkan av djurets kön och ålder på sensoriska egenskaper och fettsyrasammansättning

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Magnus Jönsson; [2020]
    Nyckelord :Lamb commodity; Skatole; Mutton flavour; Sensory profile; Fresh sausage; Consumer test; Lammkött; Skatol; Fårsmak; Sensorisk profil; Färskkorv; Konsumenttest;

    Sammanfattning : I Sverige kastreras inte bagglamm. Detta bidrar till djurvälfärd och etiska mervärden för lammköttskonsumenten. Samtidigt finns studier som pekar på att könsmogna intakta bagglamm ger kött med handjurssmak som inte uppskattas av konsumenter. LÄS MER

  2. 2. Marmoreringsstandard på nötkött : nulägesanalys och kartläggning av slakterinäringens perspektiv

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Erica Karlsson; [2013]
    Nyckelord :nötkött; marmorering; marmoreringsbedömning; intramuskulärt fett; ätkvalitet; beef; marbling; intra muscular fat; eating quality;

    Sammanfattning : Av det nötkött som produceras i Sverige råder det stor variation ur kvalitetssynpunkt. Konsumenten kan idag inte garanteras ett nötkött med önskade egenskaper vid varje inköpstillfälle, trots att köttet kommer från samma typ av styckningsdetalj. LÄS MER

  3. 3. Köttkvalitet vid nötköttsproduktion i Jämtlands län

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Lina Wallberg; [2013]
    Nyckelord :köttkvalitet; marmorering; Jämtland; kvalitetsbetalning;

    Sammanfattning : Nötköttsproduktionen i Sverige minskar samtidigt som efterfrågan på kvalitetskött ökar. I Jämtlands län utgörs jordbruket framförallt av mjölk- och köttproduktion. Betydelsen av begreppet köttkvalitet är komplext och innefattar många olika aspekter. LÄS MER

  4. 4. Matkvalitet i förskolan - Hur tre förskoleorganisationer kvalitetssäkrar maten

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :David Johansson; [2011-02-17]
    Nyckelord :matkvalitet; kvalitetssäkring; kvalitetsaspekt; förskola;

    Sammanfattning : Kvalitet är något som kan innebära olika saker för olika personer eller organisationer. Matkvalitet kan delas in i flera kvalitetsaspekter och några av dessa kvaliteter är näringskvalitet, hygienisk kvalitet, ätkvalitet och miljökvalitet. LÄS MER

  5. 5. Candidate genes for beef quality : allele frequencies in Swedish beef cattle

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Carina Leveau; [2008]
    Nyckelord :meat quality; beef; leptin; calpain; calpastatin och diacylglycerol O-acyltransferase;

    Sammanfattning : In Swedish beef retail cuts there are marked differences in meat quality, e.g. tenderness and marbling, between individual animals. A proportion of these differences are explained by the animals' genetic make up. LÄS MER