Sökning: "övervikt och fetma vuxna"
Visar resultat 16 - 20 av 124 uppsatser innehållade orden övervikt och fetma vuxna.
16. Effekten av proteintillskott på kroppssammansättning vid viktnedgång hos överviktiga och obesa
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Sammanfattning Titel: Effekten av proteintillskott på kroppssammansättning vid viktnedgång hos överviktiga och obesa - En systematisk översiktsartikel Författare: Jonny Trinh och Tilda Olsson Handledare: Therese Karlsson Examinator: Anna Winkvist Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2021-04-01 Bakgrund: Övervikt och fetma har utvecklats till en global epidemi de senaste decennierna, där risken för samsjuklighet ökar. För att gå ned i vikt måste energiintaget understiga energiförbrukningen. LÄS MER
17. Kan supplementering med inulin eller oligofruktos minska aptiten hos personer med övervikt eller fetma?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Sammanfattning Titel: Kan supplementering med inulin eller oligofruktos minska aptiten hos personer med övervikt eller fetma? - En systematisk översikt Författare: Johanna Aula och Ninni Nilsson Handledare: Sofia Klingberg Examinator: Klara Sjögren Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2021-05-25 ___________________________________________________________________________ Bakgrund: Övervikt och fetma är ett stort folkhälsoproblem. Det förknippas med förtidig död och ett flertal sjukdomar. LÄS MER
18. Effekt av medelhavskost i jämförelse med habituell kost eller low-fat, high-complex carbohydrate diet på mängden Faecalibacterium prausnitzii i tarmmikrobiotan
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Sammanfattning Titel: Effekt av medelhavskost i jämförelse med habituell kost eller low-fat, high-complex carbohydrate diet på mängden Faecalibacterium prausnitzii i tarmmikrobiotan. Författare: Louice Spjuth och Jessica Hansson Catenot Handledare: Klara Sjögren Examinator: Anna Winkvist Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2021-05-25 Bakgrund: Medelhavskost består av en hög andel frukt, grönsaker, fisk, skaldjur, vitt kött samt en hög andel enkel- och fleromättat fett. LÄS MER
19. Fetma & övervikt : En litteraturöversikt om sjuksköterskors motiverande arbete
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsovetenskaperSammanfattning : Bakgrund: Fetma och övervikt är ett ökande problem globalt och är idag ett utav världens största folkhälsoproblem. Primärvården är ett första steg inom fetmarådgivning och sjuksköterskors hälsofrämjande arbete ses vara av betydande för att patienter med fetma och övervikt ska lyckas med sin viktminskning, vilket kan medföra ett ökat välbefinnande. LÄS MER
20. Vuxna patienter med fetma eller övervikt och deras upplevelser av bemötande inom hälso- och sjukvården
M1-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för vårdvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Övervikt definieras som ett tillstånd och kan innebära att man senare utvecklar fetma. Fetma är en kronisk sjukdom vilket kan försämra människors hälsa och välbefinnande och kräva en långsiktig behandling då fetma ökar risken för att vidare utveckla sjukdom. LÄS MER