Sökning: "”Smak på lokalt”"

Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden ”Smak på lokalt”.

  1. 1. Utfodring med ensilage till slaktgris : effekter på köttkvalitet och fettsyrasammansättning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Erika Ohlsson; [2022]
    Nyckelord :köttkvalitet; fettsyrasammansättning; slaktgris; ensilage; vallfoder; proteinfodermedel;

    Sammanfattning : Ensilage är en potentiell proteinkälla till gris då vallens aminosyraprofil passar grisens behov bra. I Sverige är förutsättningarna för vallodling goda och vallen har positiv inverkan på odlingsmarken. Vallen kan även skapa ett mervärde då den har positiva effekter på grisens välfärd samt är lokalt odlad. LÄS MER

  2. 2. Mjölkkor i köttdisken? : En flermetodsstudie om konsumentens och producentens tankar kring nötkött samt hur alternativ produktion går till och smakar.

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Rosanna Åhlgren; [2021]
    Nyckelord :Nötkött; Mjölkko; Konsument;

    Sammanfattning : Bakgrund Det har kommit nya rekommendationer om minskad köttkonsumtion, för hälsan och en hållbar produktion. Kött har funnits i kosten länge och innehåller hög-kvalitéts protein. Samtidigt har medvetenheten kring hållbar köttkonsumtion ökat bland konsumenter. LÄS MER

  3. 3. Statuskonsumtion, på vems villkor? : öl som finkultur

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Medie- och kommunikationsvetenskap

    Författare :Anna Nyman; [2015]
    Nyckelord :Konnässörsskap; finkultur; konsumtion; smak; fält; distinktioner; hierarki; fallstudie; lokalt monopol; Cultural Sciences;

    Sammanfattning : Uppsatsen Statuskonsumtion, på vems villkor? –öl som finkultur är skriven av Anna Nyman i ämnet för Medie- och kommunikationsvetenskap vid institutionen för kommunikation och medier vid Lunds universitet. Uppsatsen är en fallstudie som undersöker hur öl som produkt tillskrivits konnässörsskap samt vilka drivkrafter som drivit produkten i denna riktning. LÄS MER

  4. 4. Sensory profiling of Swedish white wines and a contextual analysis of Swedish viticulture

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Författare :Julia Lindén; [2014]
    Nyckelord :Swedish wine; Nordic wine; sensory analysis; microclimate; wine tourism; Solaris; cool climate; cold climate; viticulture; contextual analysis;

    Sammanfattning : The aim of the study is twofold, to generate a sensory profile of Swedish wine today and to investigate the opinion of both wine producers and wine experts on viticulture in Sweden and wine from grapes grown in Sweden, achieved through a contextual analysis comprising a literature study and interviews with wine producers in Sweden and Denmark and wine experts from Sweden and Germany, and a sensory analysis at the company Ipsos. ‘Mixed methods’ was the chosen research strategy as the semi-structured interviews gave qualitative results and the sensory analysis would give quantitative results displayed as spider charts. LÄS MER

  5. 5. "En genuin smak av Bohuslän, tack!" - En fallstudie om restaurangers uppfattning av turisters efterfrågan på lokal mat

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi; Göteborgs universitet Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi

    Författare :Elin Jacobsson; Frida Levin; [2011-06-17]
    Nyckelord :genuin smak; lokal mat;

    Sammanfattning : Sammanfattning Fisket har alltid varit en viktig näring för de Bohuslänska kustsamhällena och området har en tydligt utpräglad fisketradition som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Samhällena växte som mest under sillens glansdagar på 1800-talet. LÄS MER