Sökning: "”Smak på lokalt”"
Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden ”Smak på lokalt”.
1. Utfodring med ensilage till slaktgris : effekter på köttkvalitet och fettsyrasammansättning
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Ensilage är en potentiell proteinkälla till gris då vallens aminosyraprofil passar grisens behov bra. I Sverige är förutsättningarna för vallodling goda och vallen har positiv inverkan på odlingsmarken. Vallen kan även skapa ett mervärde då den har positiva effekter på grisens välfärd samt är lokalt odlad. LÄS MER
2. Mjölkkor i köttdisken? : En flermetodsstudie om konsumentens och producentens tankar kring nötkött samt hur alternativ produktion går till och smakar.
Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Det har kommit nya rekommendationer om minskad köttkonsumtion, för hälsan och en hållbar produktion. Kött har funnits i kosten länge och innehåller hög-kvalitéts protein. Samtidigt har medvetenheten kring hållbar köttkonsumtion ökat bland konsumenter. LÄS MER
3. Statuskonsumtion, på vems villkor? : öl som finkultur
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Medie- och kommunikationsvetenskapSammanfattning : Uppsatsen Statuskonsumtion, på vems villkor? –öl som finkultur är skriven av Anna Nyman i ämnet för Medie- och kommunikationsvetenskap vid institutionen för kommunikation och medier vid Lunds universitet. Uppsatsen är en fallstudie som undersöker hur öl som produkt tillskrivits konnässörsskap samt vilka drivkrafter som drivit produkten i denna riktning. LÄS MER
4. Sensory profiling of Swedish white wines and a contextual analysis of Swedish viticulture
Master-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Sammanfattning : The aim of the study is twofold, to generate a sensory profile of Swedish wine today and to investigate the opinion of both wine producers and wine experts on viticulture in Sweden and wine from grapes grown in Sweden, achieved through a contextual analysis comprising a literature study and interviews with wine producers in Sweden and Denmark and wine experts from Sweden and Germany, and a sensory analysis at the company Ipsos. ‘Mixed methods’ was the chosen research strategy as the semi-structured interviews gave qualitative results and the sensory analysis would give quantitative results displayed as spider charts. LÄS MER
5. "En genuin smak av Bohuslän, tack!" - En fallstudie om restaurangers uppfattning av turisters efterfrågan på lokal mat
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografi; Göteborgs universitet Institutionen för kulturgeografi och ekonomisk geografiSammanfattning : Sammanfattning Fisket har alltid varit en viktig näring för de Bohuslänska kustsamhällena och området har en tydligt utpräglad fisketradition som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Samhällena växte som mest under sillens glansdagar på 1800-talet. LÄS MER