Sökning: "0"

Visar resultat 1 - 5 av 10214 uppsatser innehållade ordet 0.

  1. 1. Kvalitet i hållbarhetsrapporter En kvantitativ studie som jämför kvalitet i bestyrkta hållbarhetsrapporter med icke-bestyrkta.

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Isabelle Engvall; Isabella Illiano; [2020-10-12]
    Nyckelord :Hållbarhetsrapport; kvalitet; bestyrkt;

    Sammanfattning : Bakgrund och problemdiskussion: Hållbarhetsrapportering är lagstadgat sedan 2017 menkvalitetssäkring av innehållet är frivilligt för svenska företag. Bestyrkande av icke-finansiellinformation anses öka trovärdighet och kvalitet samt möjliggör upptäckt av internahållbarhetsrisker som skulle kunna skada företagens marknadsförtroende. LÄS MER

  2. 2. Effekt av omega-3 supplementerig på triglycerider hos barn och ungdomar med hyperlipidemi - En systematisk översiktsartikel

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Julia Nelson; Hanna Lindström; [2020-09-10]
    Nyckelord :Kolesterol; triglycerider; hyperlipidemi; omega-3; DHA; EPA; barn och ungdomar.; cholesterol; triglycerides; hyperlipidemia; omega-3; DHA; EPA; children and adolescents.;

    Sammanfattning : SammanfattningTitel: Effekt av omega-3 supplementering på triglycerider hos barn och ungdomarmed hyperlipidemi- En systematisk översiktsartikelFörfattare: Hanna Lindström och Julia NelsonHandledare: Helen LindqvistExaminator: Jenny van OdijkLinje: Dietistprogrammet, 180/240 hpTyp av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hpDatum: 2020-04-01Bakgrund: Hjärt- och kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken i Sverige och i världen.Supplementering av omega-3 har visats vara en effektiv metod att minska riskfaktorer förhjärt- och kärlsjukdomar, framförallt hyperlipidemi hos vuxna. LÄS MER

  3. 3. Punktskatters påverkan på tobakskonsumtion -  En kvantitativ studie om priselasticitet och socioekonomisk status

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för nationalekonomi med statistik

    Författare :Axel Kamne; Jacob Stridsberg; [2020-09-04]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : The chief purpose of this study is to determine the price elasticity of demand and thus ascertain the extent to which the excise tax on tobacco products impacts cigarette consumption. Employing data from the National Health Interview Survey conducted by the american national public health institute Centers for Disease Control and Prevention, it was found that the price elasticity assumed a value of 0. LÄS MER

  4. 4. Determining linguistic predictor for the classification of subjective cognitive impairment and mild cognitive impairment using machine learning

    Master-uppsats, Göteborgs universitet / Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

    Författare :Tian Wang; [2020-09-01]
    Nyckelord :mild cognitive impairment; sibjective cognitive impairment; natural language processing; support vector machine; neural networks;

    Sammanfattning : Introduction Mild Cognitive Impairment (MCI) is a neurological condition characterized by cognitive decline greater than expected for an individual's age and education level. Subjective Cognitive Impairment (SCI) is a selfreported decline in cognitive abilities but not clinically identified as MCI. LÄS MER

  5. 5. Kan ett dagligt intag av blåbär rekommenderas för att minska blodtrycket hos individer med kardiovaskulära riskfaktorer? - En systematisk översiktsartikel

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Araceli Pereyra; Elin Jakobsson; [2020-08-24]
    Nyckelord :blåbär; hypertoni; kardiovaskulära sjukdomar; kardiovaskulära riskfaktorer; blueberry; hypertension; cardiovascular diseases; cardiovascular risk factors;

    Sammanfattning : SammanfattningTitel: Kan ett intag av blåbär rekommenderas för att minska blodtrycket hosindivider med kardiovaskulära riskfaktorer?Författare: Araceli Pereyra och Elin JakobssonHandledare: Klara SjögrenExaminator: Anna WinkvistLinje: Dietistprogrammet, 180/240 hpTyp av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hpDatum: 2020-04-01___________________________________________________________________________Bakgrund: Högt blodtryck är en riskfaktor för hjärt- och kärlsjukdomar. Forskning visar attpolyfenoler, som det finns rikt av i blåbär, har en positiv effekt på blodtryck och skulle därförpotentiellt kunna minska risken för att utveckla hjärt- och kärlsjukdomar. LÄS MER