Sökning: "A-kost"
Hittade 3 uppsatser innehållade ordet A-kost.
1. Rätt mat för patientens bästa - Mat på sjukhus – rätt maträtt till rätt patient
Magister-uppsats, Göteborgs universitet / Institutionen för medicinSammanfattning : Sammanfattning Kurs: MED730, Självständigt arbete i klinisk nutrition, 30 hp Nivå: Avancerad nivå Termin/år: Ht/2016 Handledare: Heléne Bertéus Forslund Examinator: Frode Slinde Titel: Rätt mat för patientens bästa - Mat på sjukhus – rätt maträtt till rätt patient Nyckelord: pleasure, comfort, survival, undernäring, E-kost, A-kost, albumin, CRP Bakgrund: Undernäring på sjukhus förekommer frekvent och är associerat med flertalet negativa konsekvenser. Studier visar att det är vanligt att patienter inte äter upp sjukhusmat. LÄS MER
2. Matlådor till hemmaboende äldre : En analys av matlådor, med fokus på energi- och näringsinnehåll, från olika leverantörer i en kommun samt en jämförelse med rådande förfrågningsunderlag och riktlinjer
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Det finns många studier som visar att äldre hemmaboende inte får i sig rätt mängd näring och lider av malnutrition. Idag bor den största delen av äldre i Sverige i sina egna hem. En viktig aspekt för att äldre personer ska kunna göra detta är att erbjuda de äldre energi- och näringstäta matlådor. LÄS MER
3. Patienters upplevelser av undervisning i diabetes typ 2
Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Institutionen för VårdvetenskapSammanfattning : Diabetes typ 2 är i dag en av de största folksjukdomarna, och den fortsätter att öka successivt. Fetma, som oftast beror på dåliga matvanor och låg fysisk aktivitet, är en stor bidragande orsak till ökningen. När en person drabbas av diabetes innebär det att patienten bör ändra sin livssituation när det gäller kost och motion. LÄS MER