Sökning: "Acinetobacter"

Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade ordet Acinetobacter.

  1. 1. An Overview Of The Antibiotic Resistance Mechanisms Of Common Gram Positive And Gram Negative Multidrug Resistant Bacteria

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)

    Författare :Elisabeth Tammi; [2023]
    Nyckelord :Antibiotic resistance mechanism; gram negative bacteria; gram positive bacteria;

    Sammanfattning : Antibiotic resistance in multidrug resistant bacteria cause high mortality rates worldwide, where there has been over 1,000,000 deaths reported as of the year 2019. Antibiotics were thought to be the cure for fighting infectious diseases and preventing further spreading of infection. LÄS MER

  2. 2. Utvärdering av provtagningskit för miljöodlingar inom sjukvård

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för hälsa och samhälle (HS)

    Författare :Kimberley Mac; [2022]
    Nyckelord :Detektion; Miljöodling; Kvantifiering; Provtagningskit; Provtagningspinnar; Ytor;

    Sammanfattning : I över 100 år har mikrobiologer haft intresse för detektion och kvantifiering av mikroorganismer från ytor. Förutom den rekommenderade konventionella svabbningsmetoden med provtagningspinne av bomull, finns andra material att välja mellan. LÄS MER

  3. 3. Art och resistensmönster hos acinetobacterstammar i blodprover från patienter i skånsk sjukvård 2011-2019

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för biomedicinsk vetenskap (BMV)

    Författare :Fatima Nafaa; [2021]
    Nyckelord :Acinetobacter; Antibiotic; MALDI-TOF; multi-resistant; resistance determination.; Acinetobacter; Antibiotikum; MALDI-TOF; multiresistens; resistensbestämning;

    Sammanfattning : Acinetobacter är gramnegativa bakterier som orsakar svåra nosokomiala infektioner hos immunkomprometterade och neutropena patienter. Det har rapporterats att den vanligaste smittkällan är sjukhusutrustning såsom andningsinstrument, där kolonisation av acinetobacter observerats. LÄS MER

  4. 4. Total bacterial count as an attribute for raw milk quality

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Helena Markusson; [2021]
    Nyckelord :total bacterial count; milk microbiota; raw milk quality; spoilage;

    Sammanfattning : Milk is a nutritious food and at the same time a substrate where microorganisms thrive. Their metabolic impact can be useful in dairy fermentation, but the degradation of compounds within its habitat can also cause dairy food spoilage. LÄS MER

  5. 5. Grovfodrets påverkan på mjölkens bakterieflora : en delstudie inom projektet ”Integrerad kvalitetsstyrning för ökad lönsamhet i produktion av norrländsk långlagrad ost”

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern Sweden

    Författare :Emelie Eriksson; [2020]
    Nyckelord :bakterieflora mjölk; bakterieflora grovfoder; mjölksyrabildande bakterier; ensileringsmetoder;

    Sammanfattning : Detta examensarbete är gjort inom ett större forskningsprojekt rörande kvalitetsstyrning för ökad lönsamhet vid produktion av långlagrad ost, initierat av Norrmejerier och SLU. Examensarbetet berör mjölkens bakterieflora på gårdarna och hur den kan påverkas av grovfodret som produceras och utfodras. LÄS MER