Sökning: "Agricultural commodities"
Visar resultat 1 - 5 av 35 uppsatser innehållade orden Agricultural commodities.
1. Exploring the Determinants of Agricultural Commodity Returns
Master-uppsats, Göteborgs universitet/Graduate SchoolSammanfattning : This paper investigates the Granger causal relations between agricultural commodity returns and several potential determinants using a multivariate Vector Error Correction Model (VECM) and Impulse Response Functions (IRF). Agricultural commodities are critical for global food supply, and understanding their determinants is crucial for policymakers and investors. LÄS MER
2. Lantbrukskooperativ och insatsvaror : en studie om Lantmännens roll i en tid av höga gödningspriser
Master-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Lantbrukare behöver idag hantera stora prisförändringar av insatsvaror som gödning. Under oroliga tider har kooperativ varit en viktig faktor för att öka marknadskraften för lantbrukarna. Ett kooperativ är ett privat företag som ägs av dem som ska nyttja och ta del av företaget. LÄS MER
3. Potential Silvoarable Agroforestry Regions for Corylus avellana and Juglans regia in Scania, Sweden
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskapSammanfattning : Conventional agriculture in Sweden is facing challenges with low resilience to a changing climate and decreased biodiversity. Silvoarable agroforestry is an alternative land use practice that contain a woody perennial and crop in the same field. LÄS MER
4. Agribusiness possible threats to food security of a Kalunga Community
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaperSammanfattning : This master's thesis explores the impact of agribusiness on food security in the Kalunga community of Engenho II, located in the Brazilian Cerrado. Agribusiness is a significant cause of water withdrawal and climate change in the region, with extensive lands converted into monocultures to export commodities. LÄS MER
5. Möjligheterna att skapa resiliens inom livsmedelsproduktionen : En analys av Gävleborgs utvecklingsmöjligheter med livsmedelsproducenters perspektiv
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/MiljövetenskapSammanfattning : Sveriges självförsörjningsgrad av livsmedel har minskat från 75 procent på 90-talet fram till dagens 50 procent, samtidigt minskar landets åkermarker och jordbruksföretagen avvecklas. Sommaren 2018 var en av de varmaste sommarperioder som uppmätts, ett år där en stor del av Sverige drabbades av torka. LÄS MER