Sökning: "Allt"

Visar resultat 6 - 10 av 17506 uppsatser innehållade ordet Allt.

  1. 6. “Låt maten vara din medicin och medicinen din mat” - En intervjustudie om uppfattningar och användningen av läkeväxter i hälsofrämjande syfte

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Karoline Karttunen; Mirjam Larsson; [2019-08-14]
    Nyckelord :Läkeväxter; vilda ätliga växter; hälsofrämjande; uppfattningar; ekologiskt perspektiv; autonomi;

    Sammanfattning : Program: Hälsopromotionsprogrammet, kostvetenskapNivå: GrundnivåHandledare: Monica PetersonExaminator: Hillevi PrellAntal sidor: 30 (exkl. titelsida, försättsblad, begreppslista, innehållsförteckning och bilagor)Termin/år: Vt 2019... LÄS MER

  2. 7. Vad vet vi som konsumenter egentligen om probiotika? – En enkätstudie om probiotiska livsmedel och konsumenters medvetenhet.

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Emil Gustafsschöld; Fabian Ruff; [2019-08-14]
    Nyckelord :Hälsopromotion; Hälsopåståenden; Konsumtion; Marknadsföring; Probiotika;

    Sammanfattning : Program: Hälsopromotion KostvetenskapNivå: GrundnivåHandledare: Mia PrimExaminator: Agneta SjöbergAntal sidor: 34Termin/år: Vt 2019.... LÄS MER

  3. 8. Effekterna av en arbetsplatsintervention med fysisk aktivitet – En utvärderingsstudie av fysiologiska hälsomarkörer och inre motivation

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Sofia Engström; Ebba Lindström; [2019-08-14]
    Nyckelord :Arbetsplatsintervention; fysisk aktivitet; Hälsoprofilbedömning; inre motivation;

    Sammanfattning : Program: Hälsopromotion inriktning IdrottsvetenskapNivå: GrundnivåHandledare: Christina BergExaminator: Anders RaustorpAntal sidor: 44Termin/år: Vt2019.... LÄS MER

  4. 9. Granskning av svenska matkassar – en kvantitativ tvärsnittsstudie om fettinnehåll och fettkvalitet i relation till de Nordiska Näringsrekommendationerna.

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Jennifer K. Sjögren; Matilda Lindblom; Sofia Nilsson; [2019-08-14]
    Nyckelord :Fett; fettkvalitet; mättat fett; energiintag; måltid; riskfaktor; matkassar; Nordiska Näringsrekommendationer;

    Sammanfattning : Program: Hälsopromotion KostvetenskapNivå: GrundnivåHandledare: Daniel ArvidssonExaminator: Agneta SjöbergAntal sidor: 30Termin/år: Vt2019.... LÄS MER

  5. 10. Måltidsupplevelsen inom äldreomsorgen -inte bara mat. En kvalitativ studie på ett särskilt boende i Västra Götalandsregionen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Emma Hemmingberg; Frida Tell; [2019-08-14]
    Nyckelord :Brukare; FAMM; hälsa; måltid; äldre;

    Sammanfattning : Program: Kostekonomi med inriktning mot ledarskapNivå: GrundnivåHandledare: Cecilia Magnusson SporreExaminator: Anna PostAntal sidor: 41 sidor (inklusive bilagor)Termin/år: Vt 2019.... LÄS MER