Sökning: "Anna Karlsen"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden Anna Karlsen.

  1. 1. The effects of digitalization on auditors’ tools and working methods : A study of the audit profession

    Magister-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för ekonomi

    Författare :Anna-Carin Karlsen; Maria Wallberg; [2017]
    Nyckelord :Effects; Digitalization; Tools; Working methods; Audit profession;

    Sammanfattning : The aim of this qualitative and exploratory study is to increase the understanding of the effects digitalization has on the tools and working methods of the audit profession. This is achieved through 14 semi-structured interviews with practicing auditors, where emphasis is put on interpretation. LÄS MER

  2. 2. Balans i Balanced Scorecard : En fallstudie om balansen mellan olika mål i offentlig sektor

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för ekonomi

    Författare :Anna-Carin Karlsen; Therése Nordvall; [2016]
    Nyckelord :Balanced Scorecard; objectives; balance; public sector; non-profit organizations; Balanced Scorecard; mål; balans; offentlig sektor; icke-vinstdrivande verksamheter;

    Sammanfattning : Syfte: Tidigare forskning tyder på att Balanced Scorecard handlar om att skapa balans mellan finansiella och icke-finansiella mål, medan andra menar att det handlar om balans mellan ägarnas och intressenternas mål. Vårt syfte med studien är därför att öka förståelsen för hur balans skapas mellan olika mål, med fokus på Balanced Scorecard i offentlig sektor. LÄS MER

  3. 3. Livsmedelshygien

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Sofie Johansso; Anna Karlsen; Helena Nyborg; [2012-10-23]
    Nyckelord :Branschriktlinjer; Hygienisk standard; ; Kontrollrapport; Livsmedelshantering; Matförgiftning;

    Sammanfattning : I Sverige har Livsmedelsverket (2009) analyserat matförgiftningsfall där de fann att bufféer var den grupp av livsmedel som oftast utpekades som smittkällor. De beskriver att orsaken bakom smittspridningen dels berodde på att personalen hade bristande kunskap om livsmedelshygien men också för att det förekom dålig handhygien. LÄS MER