Sökning: "Antioxidant En"
Visar resultat 1 - 5 av 34 uppsatser innehållade orden Antioxidant En.
1. Polymer gel dosimetry with MRI-readout for 3D dose verification - detector characteristics and clinical applications
Master-uppsats, Lunds universitet/SjukhusfysikerutbildningenSammanfattning : Background & Purpose: Radiation therapy is an essential treatment for cancer patients with the ultimate goal to deliver radiation doses to the tumour with precision while minimizing exposure to surrounding healthy tissues. Treatment verification is crucial to ensure the accuracy of radiation delivery, for instance by measuring the radiation dose distribution. LÄS MER
2. Brännässla (Urtica dioica L.): Bioaktiva komponenter och funktionella egenskaper
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Urtica dioica L. (UD) eller brännässla har använts i tusentals år som traditionell medicin och i kosten. Litteraturstudien syftar till att undersöka vilka bioaktiva komponenter som finns i nässla och dess funktionella egenskaper med fokus på hälsa. Brännässlan är känd som ett ihärdigt ogräs som orsakar smärtsam klåda. LÄS MER
3. Methods and Potentials of Kraft Lignin Esterification
Master-uppsats, KTH/Fiber- och polymerteknologiSammanfattning : Lignin, en av huvudkomponenterna i lignocellulosabiomassa, utgör en stor mängd av sidoströmen från massaindustrin. Lignin är aromatiska makromolekyler som förekommer i rikliga mängder i naturen och uppvisar unika antioxidant-, uv-skyddande, anti-ultravioletta, antikorrosiva och antimikrobiella egenskaper, etc. LÄS MER
4. The effect of temperature on the chemical stability of Vitamin C in a cosmetic product – Development of an HPLC-method for quantitative analysis
Master-uppsats, KTH/Tillämpad fysikalisk kemiSammanfattning : Vitamin C är en populär ingrediens i hudvårdsprodukter, bland annat på grund av dess positiva effekter på kollagen-produktionen i huden och dess antioxidativa egenskaper. Dessvärre är vitamin C en känslig ingrediens som lätt bryts ned av ljus, syre, hög temperatur eller fel pH-värde. LÄS MER
5. Compositional analysis of the Andean fruit Pouteria Lucuma : a comparison of different physical forms (powder, frozen pulp and fresh pulp)
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Lucuma (Pouteria Lucuma), an ancient fruit from the Andes, is now increasing in popularity in the global West due to the characteristic flavour and nutritional composition (e.g. high in fibres and phenolic compounds). The shelf life of the fresh fruit is short, therefore it is mainly used as frozen pulp or powder. LÄS MER