Sökning: "Antioxidanter"
Visar resultat 36 - 40 av 51 uppsatser innehållade ordet Antioxidanter.
36. Hundfoder mot hjärnans åldrande – kan det fungera?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Due to better nutrition, veterinary and overall care, pet dogs’ lifespan has increased. With more old dogs we see more health problems associated with age, among those cognitive decline, leading to deficits in learning and memory, disorientation, anxiety and other altered behaviors. LÄS MER
37. Mutagena ämnen i kött och fisk efter tillagning
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Mutagena ämnen i livsmedel kan vara en riskfaktor till tumörutveckling hos människor. Studier har gjorts på ett flertal kött- och fiskprodukter där mängden av nitrosaminer, heterocykliska aminer samt polycykliska aromatiska kolväten har studerats efter olika tillagningsmetoder. LÄS MER
38. Supplementering av antioxidanter hos tränande individer En kvantitativ studie om antioxidantintag
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : För att skydda kroppen mot fria radikaler behövs ett välfungerande antioxidantförsvar. Forskningen visar på att fria radikaler inte enbart är skadliga för människan utan de ingår även i viktiga processer i kroppen som till exempel vid träningsadaption. LÄS MER
39. Kan selen skydda mot utveckling av diabetes mellitus typ 2 En systematisk översiktsartikel.
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Bakgrund: I dag har 220 miljoner människor diabetes världen över och 90 % av dessa har typ 2 diabetes. Sjukdomen föregås alltid av en insulinresistens och eftersom den har en koppling till oxidativ stress är en teori att spårämnet selen kan spela en viktig roll. LÄS MER
40. Innehåller stressad spenat mer antioxidanter?
Kandidat-uppsats, SLU/Horticulture (until 121231)Sammanfattning : I dagens samhälle är hälsosam mat ett hett ämne. Allmänhetens intresse och kunskap gör att efterfrågan på nyttigare livsmedel ökar. Till följd av det undersöks det idag om det går att stressa växter för att få fram nyttigare livsmedel. Spenat är en av dessa grödor. LÄS MER