Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 19 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Development of osmo- and appetite regulation during transfer of smolt from freshwater to increasing salinities

    Master-uppsats, Göteborgs universitet / Institutionen för biologi och miljövetenskap

    Författare :Jonna Hellesten; [2023-01-26]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Atlantic salmon (Salmo salar) is common in Scandinavian aquaculture and must be transferred from freshwater to seawater to grow properly. Despite being assessed as ready smolts, meaning they have gone through the physiological changes to prepare for SW transfer, the transfer result in a mortality rate of around 13-19%, and significant appetite- and growth reductions. LÄS MER

  2. 2. Har surdegsbröd någon påverkan på mättnad efter måltid?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Stina Foss Fredriksson; Towe Hedin; [2022-06-22]
    Nyckelord :Surdeg; aptit; hunger; mättnad; Visuell Analog Skala; Sourdough; appetite; hunger; satiety; Visual Analogue Scale;

    Sammanfattning : Bakgrund: Övervikt och fetma fortsätter att öka i världen och är ett globalt folkhälsoproblem med stor samsjuklighet. För att förhindra fortsatt ökning av övervikt och fetma krävs ett långsiktigt förebyggande arbete och förändring av individers kostvanor. LÄS MER

  3. 3. Kan steviasötad dryck till fördel för sackarossötad dryck minska kortsiktigt energiintag och aptit hos normalviktiga vuxna?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Linda Jakobsson; Lovisa Larsson; [2021-08-06]
    Nyckelord :Sweetening agents; Beverages; Appetite regulation; Appetite; Satiation;

    Sammanfattning : Sammanfattning Titel: “Kan steviasötad dryck till fördel för sackarossötad dryck minska kortsiktigt energiintag och aptit hos normalviktiga vuxna?” Författare: Linda Jakobsson och Lovisa Larsson Handledare: Jenny Van Odijk Examinator: Klara Sjögren Linje: Dietistprogrammet 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 21-05-31 Bakgrund Fetma och övervikt är ett ökande samhällsproblem. Utvecklingen beror delvis på levnadsvanor och ett för högt energiintag. LÄS MER

  4. 4. Characterization of Nopal cactus cladode flours regarding dietary fiber and starch content, and their effects on postprandial glycemic regulation

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Zhuohuan Li; [2021]
    Nyckelord :Nopal; Opuntia ficus-indica; Nutrition; glycemic response; diabetes; hydrolysis index; meal study; dietary fiber; applied nutrition; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Background: Previous study found that 2 batches of Nopal flour supplied by the same suppliers at different time was performing different results in in vitro studies and the quality of Nopal flour might thus be different. Besides, investigation on whether the soluble or the insoluble fraction of the Nopal flour suspensions contributed to the glycemic modulation was still necessary. LÄS MER

  5. 5. Examination of Nopal Cactus Cladodes and its Effect on Postprandial Glycemic Regualtion through a Pilot Meal study on Healthy Volunteers

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Omar Sokrat; [2021]
    Nyckelord :Nopal; Cladodes; Dietary fiber; Hydrolysis index; Glycemic response; Appetite variables; Applied nutrition; Food Chemistry; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Opuntia ficus-indica is a cactus plant rich in dietary fiber and vitamins. It can be considered as a functional food, and some of its extracted components can be added as functional ingredients to improve postprandial glycemic regulation. LÄS MER