Sökning: "Appetite regulation"
Visar resultat 6 - 10 av 19 uppsatser innehållade orden Appetite regulation.
6. Effekten av en vegansk måltid på postprandiell utsöndring av GLP-1 hos individer med diabetes typ 2 - En systematisk översiktsartikel
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Sammanfattning Titel: Effekten av en vegansk måltid på postprandiell utsöndring av GLP-1 hos individer med diabetes typ 2 – En systematisk översiktsartikel Författare: Nathalie Bäck Jonsson och Emelie Grönvall Handledare: Therese Karlsson Examinator: Klara Sjögren Program: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition 15 hp Datum: 2020-05-25 Bakgrund: Diabetes typ 2 är en kronisk sjukdom med stora hälsokonsekvenser. Livsstilsfaktorer som övervikt, fysisk inaktivitet och ohälsosamt ätande är stark kopplat till sjukdomen. LÄS MER
7. Water Insoluble Fraction of Nopal (Opuntia ficus) Cladodes Beneficially Affects Postprandial Appetite-related Variables, while the Soluble Fraction Has No Effect: A Randomized Crossover Study in Healthy Volunteers
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Introduction: The world has witnessed a global trend of increasing obesity, which is directly linked to non-communicable diseases, such as type 2 diabetes (T2D). The epidemic of obesity is largely associated with consumption of high calorie diets and low physical activity. LÄS MER
8. Metylfenidats effekt och säkerhet hos barn och ungdomar med ADHD
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Introduction: ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) is a congenital disability that involves difficulties with concentration, hyperactivity and impulsivity. The cause of ADHD is not entirely understood, but a number of risk factors are known with heredity considered as the most important of them. LÄS MER
9. Vassleproteiner : en värdefull restprodukt från ostframställning
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : För att framställa 1 kg ost går det åt cirka 10 L mjölk. Vassle är den största restprodukten från ostframställning och uppgår till 9 L per kilo producerad ostmassa. Tidigare har vassle inte ansetts ha något större värde i livsmedelssammanhang utan har använts som komponent i grisfoder och till att gödsla jordbruksmarker med. LÄS MER
10. Effect of Oat drinks differing in lipid composition on postprandial glucose response and appetite variables in healthy subjects
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Introduction: Obesity and health complications surrounding it have been on rise for a long time due to various factors where lifestyle is one of the most certain causes. Individuals following poor diet, specifically the western pattern diet or anything that comprises an excess of sugars and fats are prone to cardiometabolic diseases. LÄS MER