Sökning: "Aquatic Cultivation"
Visar resultat 1 - 5 av 12 uppsatser innehållade orden Aquatic Cultivation.
1. Effect of Mycorrhizal Inoculation on Growth and Nutrient Uptake by Leek (Allium porrum) fertilized with Inorganic N Combined with Saturated Polonite
Master-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : The continuous rise in global population continues to increase the demand for food. Meeting this rise in demand requires an increase in agricultural input, such as applying fertilizers, including phosphorus (P). LÄS MER
2. Commercialization of New Food Sources : The Case of Macroalgae
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik, konst och samhälleSammanfattning : Purpose - Macroalgae has sprung up and become one of the most promising new food sources. With its high nutritional value and sustainable cultivation process, it holds a crucial part in sustainable transformation. LÄS MER
3. Optimization of Bacterial Strains and Development of Fermented Seaweed
Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi; Lunds universitet/BioteknikSammanfattning : This study aimed to understand the exploitation of bacterial strains used in various combinations to assist in the fermentation of seaweeds. The topic stems from the need to consider the valorization of seaweeds due to their abundance in natural habitats as well as their use as an innovative and sustainable food. LÄS MER
4. Aquaculture in Sweden: challenges and opportunities : Perspectives on sustainable aquaculture development
Kandidat-uppsats, Stockholms universitet/Institutionen för naturgeografiSammanfattning : The global population is expected to increase and the greatest challenge for the world’s food-producing sector is to secure food and nutrition through sustainable production methods and reduced waste. Aquaculture is the cultivation of aquatic organisms including fish, molluscs, crustaceans and algae, and has a significant role in providing food and employment as the demand for food is increasing. LÄS MER
5. Insådd fånggröda och vårplöjning : långsiktiga effekter på kväve- och fosforutlakning från en mojord i Västergötland
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Soil and EnvironmentSammanfattning : Utlakning av kväve (N) och fosfor (P) från jordbruksmark står för nära 50 % av den totala näringstillförseln till vattenmiljöer. Det är viktigt att minska utlakningen av flera anledningar, inte minst eftersom det leder till övergödning, vilket är ett av de största miljöproblemen. LÄS MER