Sökning: "Baking"

Visar resultat 1 - 5 av 77 uppsatser innehållade ordet Baking.

  1. 1. Thermal and flow field validation of lattice Boltzmann method solver

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för teknikvetenskap och matematik

    Författare :André Skagius-Kallin; [2023]
    Nyckelord :Lattice Boltzmann method; heat transfer; flow field;

    Sammanfattning : Computational fluid dynamics, abbreviated CFD, is a valuable tool for several engineering applications. Applications such as heating, cooling or drying are some examples of areas where CFD is used. LÄS MER

  2. 2. Addition of PromOat Beta-Glucan and Guar-gum to Gluten- Free Wheat Starch Pan Bread to increase Fiber while maintaining the Quality in Texture

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Devika Singh; [2023]
    Nyckelord :Gluten-Free bread; PromOat; Guar-Gum; Food technology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Gluten-free products have gained great attention in the last few years due to the growing incidence of celiac disease and the intolerance to gluten. The project is aimed to investigate the effects of adding PromOat, a good source of B-glucan to increase the fiber content and Guar-Gum to overcome the textural deformities in the gluten-free wheat starch Pan bread. LÄS MER

  3. 3. Construction and Evaluation of a Numerical Model for Heat Transfer in a Ladle During Pre-heating : A Finite Volume Approach to the Diffusion Equation using Julia

    Kandidat-uppsats, KTH/Materialvetenskap

    Författare :Gustaf Bjurstam; [2023]
    Nyckelord :Finite Volume Method; FVM; Diffusion equation; Ladle; Pre-heating; Baking; Heat equation; Heat transfer; Finita Volymmetoden; FVM; Diffusionsekvationen; Skänk; Förvärmning; Värmeledningsekvationen; Värmeledning;

    Sammanfattning : Heat transfer is key to understanding many processes in engineering. At a steel mill heat transfer is absolutely crucial to understanding most of the processes. One such a process is the pre-heating of a freshly relined ladle. LÄS MER

  4. 4. "Stand back and admire - then eat." : Translating explicit and implicit instructions in recipes

    Magister-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för språk (SPR)

    Författare :Josephine Pantzar; [2023]
    Nyckelord :Explicit instructions; illocution; implicit instructions; reader address; recipe minilect; speech act theory; translation;

    Sammanfattning : This study examines explicitness and implicitness in the instructions of eight English baking recipes and their translations into Swedish. The aim is to investigate whether the degree of explicitness changes in the translation. LÄS MER

  5. 5. Sorunda's specialities

    Kandidat-uppsats, KTH/Arkitektur

    Författare :Lovisa Risberg; [2023]
    Nyckelord :Nynäshamn; Sorunda; kulturhus; självförsörjning; produktion; djurhållning; permakultur;

    Sammanfattning : Det här är en plats dit du kan komma för att lära dig om permakultur - en odlinsprincip som genererar ett slutet kretslopp av vatten, kväve och andra näringsämnen - se hur produktionen av spannmål och mejeriprodukter går till eller besöka caféet eller restaurangen med mat baserad på råvaror som har tillverkats och producerats i Sorunda. Här kan du dessutom vara en del av bakningen som går till i bageriet eller hälsa på djuren som finns i stallen. LÄS MER