Sökning: "Barns kost"

Visar resultat 1 - 5 av 114 uppsatser innehållade orden Barns kost.

  1. 1. Normer om kost: Pedagogers förhållningssätt

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö universitet/Institutionen för barndom, utbildning och samhälle (BUS)

    Författare :Frogner Emelie; Holmqvist Elin; [2024]
    Nyckelord :Förhållningssätt; förskola; normkritiskt; kön; makt; måltidssituation; normer; selektivt ätande;

    Sammanfattning : AbstractSyftet med denna studie är att undersöka hur pedagogernas normer framträder under måltidssituationer samt inom ramen för detta syfte belysa hur bemötande kring barn som är selektiva i maten ser ut. Detta kommer att göras utifrån tre frågeställningar: Vilka förhållningssätt har pedagogerna under måltidssituationen? Vilka normer blir synliga under måltidssituationen? Hur tar pedagogerna hänsyn till barns individuella behov under måltidssituationen i förskolan?     Utförandet av studien är utav en kvalitativ metod genom strukturerade observationer för att kunna besvara syftet och frågeställningarna. LÄS MER

  2. 2. Förskollärares uppfattningar av kostrelaterad pedagogik : Matnyttiga insikter för kunskapsförmedlande aktörer.

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Karlstads universitet

    Författare :Ludvig Johansson; [2023]
    Nyckelord :Diet; sociology of knowledge; qualitative content analysis; preschool; Kost; kunskapssociologi; kvalitativ innehållsanalys; förskolan;

    Sammanfattning : I svenska förskolor erbjuds samtliga barn näringsriktiga måltider. Huruvida barnen äter dessa måltider är dessvärre inte en självklarhet och ännu mindre självklart är förkolärares förmåga att stötta barnen i kostrelaterade utmaningar. LÄS MER

  3. 3. Barns grönsakskonsumtion i förskolan : Förskollärares förutsättningar och förhållningssätt

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Karlstads universitet/Institutionen för pedagogiska studier (from 2013)

    Författare :Rebecka Lilleng; Emma Veka Bengtsson; [2023]
    Nyckelord :diet; mealtime setting; preschool; vegetable consumption; vegetables; förskola; grönsaker; grönsakskonsumtion; kost; måltidssituation;

    Sammanfattning : Examensarbetets syfte är att öka kunskapen om de förutsättningar som finns för att främja barns grönsakskonsumtion i förskolan. Metoden som använts är kvalitativa semistrukturerade intervjuer av legitimerade förskollärare i en kommun i Värmlands län i Sverige. Empirin har analyserats genom en kvalitativ innehållsanalys. LÄS MER

  4. 4. Upplevelser av arbetet med specialkost och anpassad kost i grundskolan : En kvalitativ intervjustudie med skolkökspersonal

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Susannah Hicks; Lisa Thunström; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING Introduktion: Antalet serverade måltider med special- och anpassad kost i svenska grundskolan ökar. I nationella riktlinjer och rekommendationer finns vägledning för skolkökspersonal inom området. LÄS MER

  5. 5. Kost som undervisningstillfälle : En kvalitativ studie om den pedagogiska måltiden i förskolan

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Uppsala universitet/Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier

    Författare :Nathalie Söderberg; Jennifer Kronsteiner; [2023]
    Nyckelord :Pedagogiska måltiden; kost; sociokulturellt perspektiv; undervisningstillfälle; kvalitativ studie;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet med denna studie är att undersöka hur den pedagogiska måltiden används som ett undervisningstillfälle om kost med barnen och hur pedagogerna belyser kostens betydelse för barnen under måltiden. Metod: Studien genomfördes med hjälp av intervjuer och videoinspelningar som primärt följde pedagogens roll vid den pedagogiska måltiden. LÄS MER