Sökning: "Beatrice Lindh Dillon"

Hittade 1 uppsats innehållade orden Beatrice Lindh Dillon.

  1. 1. Kan marinering av kött reducera uppkomsten av heterocykliska aminer vid tillagning? : En litteraturstudie

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Beatrice Lindh Dillon; [2019]
    Nyckelord :Heterocyclic amines; meat; cooking process; marinade; food; food process; health; aromatic; spices; herbs; beer; wine; Heterocykliska aminer; kött; tillagning; marinering; mat; livsmedel; hälsa; arom; kryddor; örter; vin; öl;

    Sammanfattning : Bakgrund: Över 20 mutagena ämnen har detekterats i tillagade livsmedel. Till dessa räknas heterocykliska aminer. Studier har visat att dessa aminer kan orsaka mutationer och därmed öka risken för att utveckla cancer. Heterocykliska aminer bildas under tillagning av kött i höga temperaturer genom Maillardreaktionen. LÄS MER