Sökning: "Beverages"

Visar resultat 6 - 10 av 181 uppsatser innehållade ordet Beverages.

  1. 6. Brewing a Low-Alcohol Dark Wheat Beer: A Healthy Alternative with Potential on the Swedish Market

    Kandidat-uppsats, KTH/Kemiteknik

    Författare :Sofia Wedin; Rondk Weira Salim; Viktor Karlsen; [2023]
    Nyckelord :Öl; Ölbryggning; Veteöl; Lättöl; Bryggningsprocess;

    Sammanfattning : Mängden öl som köps i Sverige har ökat mellan åren 2016–2021. Både försäljningen av öl med en alkoholhalt över 3,5 procent (starköl), och öl under 3,5% (lätt- och folköl) ökade betydligt. LÄS MER

  2. 7. Relations between intracellular pH and gamma-aminobutyric acid levels in tea (Camellia sinensis) leaves, after two types of anaerobic treatment

    L3-uppsats, SLU/Dept. Of Plant Biology

    Författare :Mingmin Tao; [2023]
    Nyckelord :tea leaves; intracellular pH; gamma-aminobutyric acid; glutamate; decarboxylase; fluorescent dye;

    Sammanfattning : Tea (Camellia sinensis) is one of the three major non-alcoholic beverages in the world. In Gabaron tea, the levels of γ-aminobutyric acid (GABA) are more than 1.3 mg/g. In the human body, GABA lowers blood pressure and cholesterol levels. LÄS MER

  3. 8. Properties & Stability of Hybrid Pea-Dairy Protein Formulas

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Kyriaki-Eirini Moschou; [2023]
    Nyckelord :properties; stability; hybrid formula; pea-dairy; protein mixtures; development; RTD; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : The aim of this study was to investigate the functional properties and stability of hybrid pea-dairy protein formulas. To achieve this goal, the combination of pea protein isolate (PPI) with dairy proteins such as micellar casein isolate (MCI), sodium caseinate (NaCas), whey protein aggregate (WPA) was evaluated. LÄS MER

  4. 9. Sockersötade drycker och bukspottkörtelcancer : Sambandet mellan intag av sockersötade drycker och risk för bukspottkörtelcancer

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Jenny Lundqvist; [2023]
    Nyckelord :Sugar-sweetened beverages; added sugar; risk factor; pancreas cancer; sockersötade drycker; tillsatt socker; riskfaktor; bukspottkörtelcancer;

    Sammanfattning : Bakgrund: Sockersötade drycker är drycker till vilka sockerarter tillsatts. Dessa drycker konsumeras globalt och många gånger överskrids rekommendationerna om intag av tillsatt socker, vilket kan leda till negativa hälsoeffekter. LÄS MER

  5. 10. Reusable Takeaway Containers: Disposable to Durable - A feasibility study of transition towards reusable takeaway containers in Sweden

    Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskap

    Författare :Deepshikha Bholanath Singhania; Sadia Hassan; [2023]
    Nyckelord :takeaway; reusable packaging; multi-use takeaway containers; single-use to multi-use; deposit return system; circular economy; theory of planned behavior; Sweden.; Social Sciences;

    Sammanfattning : Ever growing environmental impact due to human activities has increased efforts globally to tackle the issues by promoting sustainable behavior. Similar efforts are also being made to handle the waste and litter problem of single-use takeaway food packaging. LÄS MER