Sökning: "Beverages"
Visar resultat 6 - 10 av 181 uppsatser innehållade ordet Beverages.
6. Brewing a Low-Alcohol Dark Wheat Beer: A Healthy Alternative with Potential on the Swedish Market
Kandidat-uppsats, KTH/KemiteknikSammanfattning : Mängden öl som köps i Sverige har ökat mellan åren 2016–2021. Både försäljningen av öl med en alkoholhalt över 3,5 procent (starköl), och öl under 3,5% (lätt- och folköl) ökade betydligt. LÄS MER
7. Relations between intracellular pH and gamma-aminobutyric acid levels in tea (Camellia sinensis) leaves, after two types of anaerobic treatment
L3-uppsats, SLU/Dept. Of Plant BiologySammanfattning : Tea (Camellia sinensis) is one of the three major non-alcoholic beverages in the world. In Gabaron tea, the levels of γ-aminobutyric acid (GABA) are more than 1.3 mg/g. In the human body, GABA lowers blood pressure and cholesterol levels. LÄS MER
8. Properties & Stability of Hybrid Pea-Dairy Protein Formulas
Master-uppsats, Lunds universitet/FörpackningslogistikSammanfattning : The aim of this study was to investigate the functional properties and stability of hybrid pea-dairy protein formulas. To achieve this goal, the combination of pea protein isolate (PPI) with dairy proteins such as micellar casein isolate (MCI), sodium caseinate (NaCas), whey protein aggregate (WPA) was evaluated. LÄS MER
9. Sockersötade drycker och bukspottkörtelcancer : Sambandet mellan intag av sockersötade drycker och risk för bukspottkörtelcancer
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Bakgrund: Sockersötade drycker är drycker till vilka sockerarter tillsatts. Dessa drycker konsumeras globalt och många gånger överskrids rekommendationerna om intag av tillsatt socker, vilket kan leda till negativa hälsoeffekter. LÄS MER
10. Reusable Takeaway Containers: Disposable to Durable - A feasibility study of transition towards reusable takeaway containers in Sweden
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskapSammanfattning : Ever growing environmental impact due to human activities has increased efforts globally to tackle the issues by promoting sustainable behavior. Similar efforts are also being made to handle the waste and litter problem of single-use takeaway food packaging. LÄS MER