Sökning: "Blastdödning"
Hittade 5 uppsatser innehållade ordet Blastdödning.
1. Blastdödning i potatis : påverkan på knölens visuella kvalitet genom olika avdödningsmetoder
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : I matpotatisodling är knölens slutliga kvalitet alltid högt prioriterad, både den invändiga och utvändiga kvaliteten har stort fokus. Eftersom det har stort inflytande på konsumentens vilja att köpa produkten. LÄS MER
2. Orsaker till problem med skal-fasthet hos matpotatis
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Idag ställs stora krav på matpotatisen utseende. Att förbättra skalfinishen är många gånger önskvärt för matpotatisodlaren. En försämring av skalfastheten hos etablerade matpotatissorter har uppmärksammats av Lars Bolin, VD på Svensk Potatis. LÄS MER
3. Skalsjukdomar och knäpparlarver i potatis : I. blastdödningsperiodens och -metodens inflytande på förekomsten av skalsjukdomar : II. drycore-symptom; samband mellan knäpparlarver och Rhizoctonia och effekt av olika betningsmedel
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern SwedenSammanfattning : Detta projekt är fokuserat på svensk matpotatisproduktion samt förbättrat växtskydd och livsmedelskvalité. I projektet ingår två fältstudier utförda på Gotland sommaren 2009 med inriktning på skalsjukdomar och knäpparlarver. LÄS MER
4. Potatisens specifika vikt och kokegenskaper med hänsyn till odlingsplats och sort
L3-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Sammanfattning : The boiling properties are an important quality issue of the potato. In order to obtain adequate boiling properties the growth of the potato needs to be controlled and interrupted at the right time. However, it is difficult to determine when to stop the growth. LÄS MER
5. Kokkvalitet hos matpotatis beroende på odlingsåtgärder och specifik vikt
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/OtherSammanfattning : Matpotatis är en livsmedelsråvara där den specifika vikten är direkt avgörande för kokegenskaperna och kvaliteten. På grund av varierande kokkvalitet hos matpotatis blev vi kontaktade av Skånes Potatisodlarförening för att göra en dokumentation om hur odlarna bedriver sina matpotatisodlingar och för att försöka hitta ett samband mellan odlingsåtgärder och kokkvalitet i matpotatisen. LÄS MER