Sökning: "Branschriktlinjer"
Hittade 4 uppsatser innehållade ordet Branschriktlinjer.
1. Branschriktlinjer ur olika perspektiv : en fallstudie om revidering av branschriktlinjer för kontroll av mjölkens kvalitet
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Betydande delar av den lagstiftning som livsmedelsföretagare har att förhålla sig till är målstyrd, vilket innebär att det för flera lagstiftningsområden finns en flexibilitet kring hur lagkraven ska uppnås. För att underlätta för företagare har flera branscher, bland annat mejeribranschen, tagit fram branschriktlinjer, där det beskrivs hur olika verksamheter kan arrangeras för att möta lagkraven. LÄS MER
2. Livsmedelshygien
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : I Sverige har Livsmedelsverket (2009) analyserat matförgiftningsfall där de fann att bufféer var den grupp av livsmedel som oftast utpekades som smittkällor. De beskriver att orsaken bakom smittspridningen dels berodde på att personalen hade bristande kunskap om livsmedelshygien men också för att det förekom dålig handhygien. LÄS MER
3. ABP - Animaliska biprodukter i butiker
Magister-uppsats, SLU/Dept. of MicrobiologySammanfattning : Animaliska biprodukter (ABP) är ett kontrollområde inom livsmedelskontrollen i Stockholms stad. ABP är hela eller delar av djurkroppar och produkter av animaliskt ursprung som inte är avsedda som livsmedel och är indelade i tre kategorier baserat på risk för människors och djurs hälsa. LÄS MER
4. Utbrott av livsmedelsburen smitta på äldreboenden i Sverige
Magister-uppsats, SLU/Dept. of MicrobiologySammanfattning : Svenskar 65 år eller äldre beräknas öka från dagens 1,6 miljoner till 2,3 miljoner år 2030. Äldre kan ansöka om bistånd vilket kan bestå av matleveranser eller helpension i särskilt boende. Livsmedelssäkerheten styrs av EG-lagstiftning och svensk lag gäller även matleveranser och mat i särskilt boende. LÄS MER