Sökning: "Branschriktlinjer"

Hittade 4 uppsatser innehållade ordet Branschriktlinjer.

  1. 1. Branschriktlinjer ur olika perspektiv : en fallstudie om revidering av branschriktlinjer för kontroll av mjölkens kvalitet

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Carin Eriksson; [2023]
    Nyckelord :livsmedelslagstiftning; livsmedelstillsyn; branschriktlinjer; mejeri; obehandlad mjölk;

    Sammanfattning : Betydande delar av den lagstiftning som livsmedelsföretagare har att förhålla sig till är målstyrd, vilket innebär att det för flera lagstiftningsområden finns en flexibilitet kring hur lagkraven ska uppnås. För att underlätta för företagare har flera branscher, bland annat mejeribranschen, tagit fram branschriktlinjer, där det beskrivs hur olika verksamheter kan arrangeras för att möta lagkraven. LÄS MER

  2. 2. Livsmedelshygien

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Sofie Johansso; Anna Karlsen; Helena Nyborg; [2012-10-23]
    Nyckelord :Branschriktlinjer; Hygienisk standard; ; Kontrollrapport; Livsmedelshantering; Matförgiftning;

    Sammanfattning : I Sverige har Livsmedelsverket (2009) analyserat matförgiftningsfall där de fann att bufféer var den grupp av livsmedel som oftast utpekades som smittkällor. De beskriver att orsaken bakom smittspridningen dels berodde på att personalen hade bristande kunskap om livsmedelshygien men också för att det förekom dålig handhygien. LÄS MER

  3. 3. ABP - Animaliska biprodukter i butiker

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Lena Mellberg; [2012]
    Nyckelord :ABP; animalisk; biprodukt; livsmedel; matavfall; kategori;

    Sammanfattning : Animaliska biprodukter (ABP) är ett kontrollområde inom livsmedelskontrollen i Stockholms stad. ABP är hela eller delar av djurkroppar och produkter av animaliskt ursprung som inte är avsedda som livsmedel och är indelade i tre kategorier baserat på risk för människors och djurs hälsa. LÄS MER

  4. 4. Utbrott av livsmedelsburen smitta på äldreboenden i Sverige

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Andreas Arvidsson; [2010]
    Nyckelord :äldre; äldreboende; gastroenterit; livsmedelsburen smitta; matförgiftning;

    Sammanfattning : Svenskar 65 år eller äldre beräknas öka från dagens 1,6 miljoner till 2,3 miljoner år 2030. Äldre kan ansöka om bistånd vilket kan bestå av matleveranser eller helpension i särskilt boende. Livsmedelssäkerheten styrs av EG-lagstiftning och svensk lag gäller även matleveranser och mat i särskilt boende. LÄS MER