Avancerad sökning
Visar resultat 1 - 5 av 19 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
1. Nutritionens betydelse för läkning av bensår : En beskrivande litteraturstudie
M1-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för vårdvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Svårläkta bensår är ett omfattande och komplext problem inom vård och omsorg. Läkningsprocessen är ofta långdragen och innebär ett stort lidande för patienten med negativ inverkan på livskvaliteten. LÄS MER
2. The effect of temperature on the chemical stability of Vitamin C in a cosmetic product – Development of an HPLC-method for quantitative analysis
Master-uppsats, KTH/Tillämpad fysikalisk kemiSammanfattning : Vitamin C är en populär ingrediens i hudvårdsprodukter, bland annat på grund av dess positiva effekter på kollagen-produktionen i huden och dess antioxidativa egenskaper. Dessvärre är vitamin C en känslig ingrediens som lätt bryts ned av ljus, syre, hög temperatur eller fel pH-värde. LÄS MER
3. GRAVIDA KVINNORS INTAG AV KOSTTILLSKOTT : En kvantitativ studie med fokus på järn och probiotika
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Sammanfattning Bakgrund Vitamin- och mineralbrister hos gravida kvinnor kan leda till missfall och allvarliga störningar i barnets utveckling. Moderns tarmflora överförs med stor sannolikhet till barnet under förlossningen och kan därför innebära ett viktigt steg i utvecklingen av barnets tarmflora. LÄS MER
4. C-vitamin och övre luftvägsinfektioner : En litteraturstudie om c-vitaminets effekt på övre luftvägsinfektioner i avseende att motverka eller förkorta sjukdomsperioden.
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/FarmakologiSammanfattning : .... LÄS MER
5. Lågstadiebarns uppfattningar och faktakunskap om kost och hälsa : En fokusgruppsstudie
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : BAKGRUND Två av de mest inflytelserika faktorerna bakom barns matvanor har alltid varit de matvanor som finns inom familjen och de vanor och information som tillhandahålls av skolan. Föräldrar och skola har ett ansvar att ge barn en sund grundsyn på mat och hälsa samt hjälpa dem att fatta hälsosamma beslut i livet. LÄS MER