Sökning: "C-vitamin"
Visar resultat 11 - 15 av 19 uppsatser innehållade ordet C-vitamin.
11. Förskolan: Ekologisk mat och lärande : En undersökning av två svenska förskolor om hur ekologisk mat påverkar barn i förskolan ur ett hälsopedagogiskt perspektiv.
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Linnéuniversitetet/Institutionen för utbildningsvetenskap (UV)Sammanfattning : Intresset av ekologisk kost och yrket som barnskötare har motiverat oss att skriva om ekologisk mat ur ett hälsopedagogiskt perspektiv med fokus på förskolan. Med hjälp av intervjuer synliggjordes tre yrkesgruppers tankar och kunskaper. LÄS MER
12. Consumption of dietary iron sources among Tajik women
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Järnbrist orsakad av anemi är en av de vanligaste sjukdomarna i utvecklingsländer. Anemi påverkar arbetsförmågan och är därmed ett hinder för utveckling både för individer och för länder. I Tadzjikistan antas mer än 40 % av alla kvinnor lida av denna sjukdom, som i många fall går att förebygga med en väl sammansatt kost. LÄS MER
13. POLYFENOLER, VITAMINER OCH PARODONTALA SJUKDOMAR - en systematisk litteraturstudie
Magister-uppsats, Malmö högskola/Odontologiska fakulteten (OD)Sammanfattning : Syftet med denna systematiska litteraturöversikt var att utreda om det finns stöd i litteraturen avseende vilken betydelse kostens innehåll av polyfenoler och vitaminer kan ha för parodontala sjukdomar. Material och metod: En sökning i PubMed gjordes i mars 2012. LÄS MER
14. Effekten av ett pre workout preparat på prestationen : Drivensports - Craze
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för hälsovetenskap och medicinSammanfattning : Idrottare använder i många fall prestationshöjande tillskott för att öka sin explosivitet, uthållighet och få en bättre återhämtning. Vid prestation ställs olika fysiska krav för den som utövar en specifik idrott. LÄS MER
15. Pedagogisk måltid i förskolan : Förskolepedagogers attityder och ätande
Kandidat-uppsats, Akademin för hälsa och arbetslivSammanfattning : Syftet med denna studie var att undersöka huruvida det finns skillnader i förskolepersonalens lunchmåltid beroende på om de äter pedagogisk lunch, det vill säga samma mat som barnen, eller medhavd matlåda. Studiedesignen är av beskrivande och jämförande karaktär, och undersökningen skedde i en medelstor svensk stad där tre förskolors kvinnliga personal deltog. LÄS MER