Sökning: "C-vitamin"
Visar resultat 6 - 10 av 19 uppsatser innehållade ordet C-vitamin.
6. Levnadsvanor för patienter efter stroke:risk-, friskfaktorer och sekundär prevention : En litteraturöversikt
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Avdelningen för omvårdnadSammanfattning : Bakgrund: Stroke är en av de vanligaste orsakerna till olika funktionsnedsättningar/funktionshinder[1]. Efter genomgången stroke kan ett flertal riskfaktorer leda till återfall, mortalitet eller sjukdomsutveckling. Genom strukturerad prevention kan förändringar i levnadsvanor minska sådana risker. LÄS MER
7. Energi- och näringsinnehåll i det faktiska intaget av skollunch : en jämförelse mellan pojkar och flickor i årskurs 5
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund Det är viktigt att införa goda matvanor i tidig ålder då dessa lägger grunden för en god hälsa i framtiden. En balanserad och hälsosam kost är dessutom associerad med bättre inlärningsförmåga hos barn. Tidigare forskning visar att det finns skillnader i energi- samt näringsintag hos pojkar och flickor. LÄS MER
8. Sjuksköterskans omvårdnadsåtgärder för den järnbristanemiske patienten
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)Sammanfattning : Järnbristanemiska patienter är vanligt förekommande inom sjukvården. Sjuksköterskan kommer att möta dessa patienter i sitt arbete. Järnbristanemi kan yttra sig såsom andningssvårigheter, trötthet och hjärtklappning. Behandlingen är ofta läkemedelsbaserad, vilket kan orsaka obehagliga biverkningar hos patienten. LÄS MER
9. The breakdown of ascorbic acid at different temperatures and amounts of dissolved oxygen in orange juice
Kandidat-uppsats, Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Vitamin C is an essential water soluble vitamin found mainly in fruits, vegetables and their derivatives. Orange juice is a popular thirst quencher and a convenient way to reach the daily recommended intake of vitamin C. LÄS MER
10. Att servera en näringsriktig måltid i skolan - med focus på mjölkprodukter
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Enligt den svenska skollagen (SFS 2010:800) har elever i skolan rätt till näringsriktiga skolmåltider. I lagtexten saknas förklaring om vad den näringsriktiga måltiden innebär, men regeringen hänvisar till de svenska näringsrekommendationerna som utgångspunkt. LÄS MER