Sökning: "Chili"
Visar resultat 1 - 5 av 15 uppsatser innehållade ordet Chili.
1. Realism genom högtalare : En kvalitativ studie om högtalarkonfigurationer
Kandidat-uppsats, Högskolan Dalarna/Institutionen för kultur och samhälleSammanfattning : Ändamålet med denna uppsats är att undersöka hur vi kan demonstrera en mer realistisk ljudbild genom högtalaren som återskapar ljudkällan. För att få en klarare bild av hur ett realistiskt återskapande av en ljudkälla skulle kunna fungera, genomfördes ett anonymt lyssningstest med sex stycken deltagare där de via en enkät fick delge sina tankar kring vad de upplevde som den mest realistiska återgivningen av en ljudkälla. LÄS MER
2. Understanding Indonesian Most Strategic Food Consumption Pattern and Welfare Impact of Price Increase Events : a household microdata analysis
Master-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : The study’s principal aims are to understand the Indonesian most strategic food consumption pattern and to calculate the welfare impact of recent price increase events. The food classification used in this study is Indonesia’s most strategic food including rice, chicken meat, beef, chicken egg, shallot, garlic, chili, fish, cooking oil, white sugar, flour; plus, additional classification including processed food and beverages and other food items. LÄS MER
3. Das Leiden in der Kleist’schen Literatur : Gestaltung des Problems des Leidens in „Das Erdbeben in Chili“
Kandidat-uppsats, Stockholms universitet/Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyskaSammanfattning : .... LÄS MER
4. Das Leiden in der Kleist'schen Literatur : Gestaltung des Problems des Leidens in „Das Erdbeben in Chili"
Kandidat-uppsats, Stockholms universitet/Institutionen för slaviska och baltiska språk, finska, nederländska och tyskaSammanfattning : Im Jahr 1806 verfasste Heinrich von Kleist die Kurzgeschichte Das Erdbeben in Chili, in der nach einem Erdbeben in Santiago de Chile ein junges Paar aus religiösen Gründen gelyncht wird. Das Problem des Leidens wird im Text deutlich thematisiert. LÄS MER
5. Saltreduktion genom upplevd och associerad multisensorik : konsumenters upplevelse av sälta i livsmedel genom ett hemtest samt en enkät
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : I Sverige äter vi ca 11 g salt per dag, vilket är dubbelt så mycket som rekommenderat. Eftersom ett för högt saltintag innebär risker för hälsan, har livsmedelsföretag i ett Vinnovafinansierat projekt, på uppdrag av Regeringskansliet, gått ihop för att ta fram metoder för saltreduktion, bland annat en så kallat multisensorisk verktygslåda. LÄS MER