Sökning: "Choklad"

Visar resultat 1 - 5 av 49 uppsatser innehållade ordet Choklad.

  1. 1. Sockerskattens roll i utvecklingen av hälsosamma matvanor för barn - en studie som belyser hur en sockerskatt kan påverka svenska livsmedelsföretag.

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Gabriella Falk; [2023]
    Nyckelord :Socker; livsmedel; barnmat; sockerskatt; matvanor; folkhälsa; livsmedelsföretag; samhällsekonomi; beslutsteori; strategi;

    Sammanfattning : Allt fler länder börjar se ett växande folkhälsoproblem samt att det samhällsekonomiska perspektivet påverkas negativt till följd av en hög sockerkonsumtion bland befolkningen. I Sverige har man börjat se en minskning av direktkonsumtionen av socker (råsocker och bitsocker) samtidigt som intaget av socker i form av choklad, konfektyr som bakverk, godis samt läskedrycker har ökat kraftigt. LÄS MER

  2. 2. Kostvanor hos studenter som studerat på distans under COVID-19 pandemin : Enkätstudie ur ett Kariologiskt perspektiv

    Master-uppsats, Malmö universitet/Odontologiska fakulteten (OD)

    Författare :Tobias Aurelsson; Omar Bitilmal; [2023]
    Nyckelord :COVID-19; Distansstudier; Enkätstudie; Kariologi; Kostvanor.;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet med denna enkätstudie var att undersöka om COVID-19 pandemin påverkade kostvanorna hos en grupp studenter på Malmö universitet. Material och metod: En kvantitativ enkätstudie om kostvanor under COVID-19 pandemin utfördes på studenter som studerade på distans på Malmö universitet. LÄS MER

  3. 3. Hur hälsofrämjande är utbudet av mat och dryck i kommunala simhallar?

    Kandidat-uppsats, Stockholms universitet/Institutionen för material- och miljökemi (MMK)

    Författare :Helena Hagströmer; [2023]
    Nyckelord :Nutrition; näringslära; folkhälsonutrition; folkhälsa; matvanor; offentlig miljö;

    Sammanfattning : Bakgrund: Våra levnadsvanor påverkar risken att insjukna i icke smittsamma sjukdomar och ohälsosamma matvanor är en av de faktorer som orsakar flest sjukdomar i Sverige. Hälsofrämjande livsmedelskonsumtion är en avgörande del i arbetet med att minska matrelaterad ohälsa. LÄS MER

  4. 4. Sustainability Assessment Tools for Food Products : Similarities, Deviations, and Future Enhancements

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Celina Ankarstig; [2022]
    Nyckelord :Sustainable food; Sustainability food assessment tools; Life Cycle Perspective; Coop Sustainability Declarations; Hållbar mat; Hållbarhetsbedömningsverktyg för mat; Livscykelperspektiv; Coop Hållbarhetsdeklarationer;

    Sammanfattning : The growing human population puts pressure on our ecosystems and natural resources. One of the major causes of household’s environmental impact has been found to be the consumption of food, which is why actions need to be taken to decrease it. LÄS MER

  5. 5. Mår vi som vi äter? : En enkätstudie om sambandet mellan kostvanor och psykisk ohälsa bland unga vuxna

    Kandidat-uppsats, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för fysisk aktivitet och hälsa

    Författare :Lisa Siösteen; Matilda Wester; [2022]
    Nyckelord :Kostvanor; psykisk ohälsa; unga vuxna;

    Sammanfattning : Syfte och frågeställningar: Syftet med studien är att undersöka sambandet mellan kostvanor och psykisk ohälsa bland unga vuxna i ålder 20–30 år. De frågeställningar som studien undersöker är: ' • Finns det ett samband mellan ohälsosamma kostvanor och psykisk ohälsa? • Finns det ett samband mellan intaget av specifika livsmedel och psykisk ohälsa? Metod: En retrospektiv tvärsnittsstudie har gjorts på unga vuxna i åldern 20–30. LÄS MER