Avancerad sökning
Hittade 2 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
1. Development and studies on a gluten free, liquid suspension based on quinoa (Chenopodium quinoa)
Master-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : The aim of this project was to develop and make studies on a liquid suspension based on quinoa (Chenopodium quinoa). Quinoa is an Andean pseudo-cereal from South America that is considered to be gluten free. A screening was set up to standardize the method for making a beverage. LÄS MER
2. Hälsopåverkan av syra- och basbildande livsmedel
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : En fungerande syra-basbalans är essentiell för en god hälsa. Serumets pH-värde bör ligga inom intervallet 7,35-7,45, och för att uppnå det har kroppen flertalet buffertsystem. Om pH-värdet hamnar utanför intervallet orsakas sjukdom, vid ett högre pH uppkommer alkalos, medan ett pH-värde under det normala orsakar acidos. LÄS MER