Sökning: "Clostridium spp"

Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden Clostridium spp.

  1. 1. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Almohannad Alahmad; [2022]
    Nyckelord :Frysning; ; förskämning; hållbarhet; mikroorganism; upptining;

    Sammanfattning : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. LÄS MER

  2. 2. Orsakar utfodring med färskfoder en ökad utsöndring av vissa patogena bakterier i faeces hos hund?

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Ellinor Runesvärd; [2019]
    Nyckelord :Färskfoder; Torrfoder; Hund; Campylobacter; Salmonella; ESBL E. coli; faeces;

    Sammanfattning : Att utfodra hundar med färskfoder är en trend som den senaste tiden har ökat mycket i popularitet. Färskfoder är ett generellt begrepp för foder som innehåller en mald blandning av rått kött, inälvor samt olika sorters grönsaker. LÄS MER

  3. 3. Förekomst av specifika bakterier i färskfoder till hund : en undersökning av färskfoder innehållande kött och slaktbiprodukter från idisslare tillgängligt på den svenska marknaden

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Josefin Hellgren; [2018]
    Nyckelord :färskfoder; hund; idisslare; Salmonella; Enterobacteriaceae; Campylobacter; Clostridium perfringens;

    Sammanfattning : Raw food diets, a type of animal feed that have not been preserved prior to freezing or cooling, have increased in popularity. The advocates mean that it is more natural to feed dogs diets containing raw ingredients only, compared with heat treated dog food. LÄS MER

  4. 4. Förekomst av specifika bakterier i färskfoder innehållande produkter från fjäderfä åt hund

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Lovisa Staaf Hästö; [2018]
    Nyckelord :färskfoder; BARF; Salmonella; Campylobacter; Enterobacteriaceae; Clostridium perfringens;

    Sammanfattning : Färskfoder och BARF ”ben och rå föda” har utvecklats till att bli ett allt mer populärt utfodringsalternativ för hundar. Dess användning är dock även associerad med viss debatt då icke värmebehandlade köttprodukter kan vara förenade med en ökad förekomst av bakterier, jämfört med övriga kommersiella utfodringsalternativ. LÄS MER

  5. 5. Microbiological quality and occurrence of antibiotic resistant bacteria in ready-to-eat salad

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Tamara Lupan; [2016]
    Nyckelord :food technology; livsmedelsteknologi; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : An increase in demand for fresh vegetables resulted in an increased production of minimally processed, ready-to-eat salad in Sweden. That also brought new food safety challenges that are yet to be addressed. LÄS MER