Sökning: "Cocoa Production"

Visar resultat 1 - 5 av 14 uppsatser innehållade orden Cocoa Production.

  1. 1. Evaluation of the stability of immobilized lipases from Rhizomucor miehei and Rhizopus oryzae in high oleic sunflower oil

    Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik (master); Lunds universitet/Bioteknik (CI)

    Författare :Jinxu Xu; [2021]
    Nyckelord :lipase; immobilization; oxidation; biotechnology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Lipase is one of the most useful enzymes in food industry, which can catalyze the hydrolysis and the synthesis of esters. However, the high cost due to the poor operation stability of lipase hinders the wide use of it. LÄS MER

  2. 2. Haltbestämning av flavanoider i hantverksmässigt tillverkad choklad

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Patrik Petersson; [2021]
    Nyckelord :Hälsopåstående; kakao; flavonoider; kakaoflavanoler; coachning; High Performance Liquid Chromatography; HPLC;

    Sammanfattning : Choklad erhålls från kakaobönan som är frukten på kakaoträdet (Theobroma cacao). För att skapa choklad bearbetas kakaobönan vilket påverkar halten av bioaktiva ämnen i produkten. Choklad innehåller flera typer av bioaktiva ämnen där kakaoflavanolerna epikatechin och katechin är de mest framträdande. LÄS MER

  3. 3. Kan miljömärkningar bidra till ett jordbruk inomplanetära gränser med en grundläggandelevnadsstandard?

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för ekoteknik- och hållbart byggande

    Författare :Elvira Drotz; [2021]
    Nyckelord :Environmental labels; Planetary boundaries; Doughnut economics; Agriculture; Sustainable development; Miljömärkningar; Planetära gränser; Donutekonomi; Jordbruk; Hållbar utveckling;

    Sammanfattning : The production of food has increased over time due to modern agriculture methods. However, thisincrease has partly occurred at the expense of environmental and human health. LÄS MER

  4. 4. A Case Study to develop and test GIS/SDSS methods to assess the production capacity of a Cocoa Site in Trinidad and Tobago

    Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap

    Författare :Pritam Kumarsingh; [2021]
    Nyckelord :geography; GIS; MCA; Fuzzy; AHP; cocoa; SDSS; crop; management; climate; soil; agriculture; production; LGP; Trinidad; Tobago; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Pritam Kumarsingh A Case Study to develop and test GIS/SDSS methods to assess the production capacity of a Cocoa Site in Trinidad and Tobago Trinidad and Tobago has achieved world-wide affirmation for its unique fine and flavour cocoa (Theobroma cacao). This classification of cocoa commands price premiums on the global market. LÄS MER

  5. 5. Title: Foreign Direct Investments in Africa with a focus on Cocoa Production

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Graduate School

    Författare :Lisa Wanambwa; [2020-10-20]
    Nyckelord :Foreign Direct Investment; Africa; Cocoa Production;

    Sammanfattning : This paper examines the relationship between foreign direct investment (FDI) and cocoa production in Sub-Saharan Africa (SSA) countries for the period 1997-2017. The fixed effect regression results confirm a positive and strongly significant association between Percapita FDI and cocoa production. The results are robust to many model specifications. LÄS MER