Sökning: "D -sjuksköterska övervikt"
Visar resultat 11 - 15 av 18 uppsatser innehållade orden D -sjuksköterska övervikt.
11. D-vitaminsupplementering och dess effekt på kroppssammansättning hos överviktiga och obesa – en systematisk översiktsartikel
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition Sammanfattning Titel: D-vitaminsupplementering och dess effekt på kroppssammansättning hos överviktiga och obesa – en systematisk översiktsartikel Författare: Johanna Blum och Emma Sellin Frimodig Handledare: Sofia Klingberg Examinator: Ingrid Larsson Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Examensarbete, 15 hp Datum: 2013-04-10 Bakgrund: Övervikt och fetma är ett stort problem internationellt och leder till en ökad risk för sjuklighet och försämrad livskvalitet. Eftersom forskning visar att det finns ett samband mellan fetma och låga serumnivåer av 25(OH)D väcker detta frågan om supplementering med vitamin D kan ha gynnsamma effekter på kroppsvikt, midjeomfång och kroppssammansättning vid övervikt och fetma. LÄS MER
12. Effekten av tillskott av CLA på kroppsvikt och andel kroppsfett hos överviktiga och feta
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition Sammanfattning Titel: Effekten av CLA på kroppsvikt och andel kroppsfett hos överviktiga och feta. Författare: Sierra De Goldsmith och Amanda Egeberg Handledare: Frode Slinde Examinator: Anna Winkvist Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Examensarbete, 15 hp Datum: 2012-04-12 Bakgrund: Övervikt och fetma är ett globalt problem som genom en ökad andel kroppsfett ger en förhöjd risk för att utveckla sjukdomar som diabetes typ 2, hypertoni, insulinresistens, hjärt- och kärlsjukdom och vissa former av cancer. LÄS MER
13. Inlagd sill på salladsbuffén?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Sill har haft stor betydelse för oss i Sverige historiskt som en viktig proteinkälla för folket. Fisk överlag är även en god källa till omega-3, D-vitamin, selen och jod. Tack vare sitt goda näringsinnehåll minskar bland annat risken för hjärt- och kärlsjukdomar. LÄS MER
14. Skolan som hälsofrämjande arena - En studie av mat och måltidsmiljö i 25 skolor i Västra Götaland
D-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Introduktion: Förekomsten av övervikt och fetma bland barn har ökat kraftigt de senaste 25 åren. Svenska barn äter alltför lite frukt och grönsaker och alltför mycket godis, glass, läsk och snacks. Nutritionister på Livsmedelverket har formulerat riktlinjer för barns matvanor i skriften ”Bra mat i skolan”. LÄS MER
15. Kartläggning av skolgårdars inspiration och uppmuntran av fysisk aktivitet för barn i åldrarna 2-10 år i Partille
D-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Övervikt och fetma bland barn är ett ökande problem som till mångt och mycket orsakas av en energiobalans. Två huvudfaktorer i denna obalans är energiintag och fysisk aktivitet. I detta arbete ligger fokus på fysisk aktivitet. LÄS MER