Sökning: "DGAT"

Hittade 4 uppsatser innehållade ordet DGAT.

  1. 1. Biologisk framställning av insektsferomon med enzymer från japansk feberbuske

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)

    Författare :Felicia Edman; [2022]
    Nyckelord :Lindera obtusiloba; DGAT; PDAT; ovanliga fettsyror; fettsyrasyntes; transformation; Gateway-kloning; råolja;

    Sammanfattning : Sedan klimatförändringarna fått större plats i dagens forskning har även kraven på förbättrade metoder i vår livsmedelsförsörjning ökat. Feromonfällor är idag en välkänd och uppskattad metod för att undvika användning av farliga insekticider. LÄS MER

  2. 2. Bioinformatics and molecular genetic studies of domestic and wild buffalo species : focus on evolutionary relationship of the DGAT1 gene

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Farzad Hakim Javadi; [2013]
    Nyckelord :Buffalo; DGAT1 ; promoter; Swamp; River;

    Sammanfattning : Improving milk yield and production is the main purpose of the selection in dairy industry. Genotyping tools give the opportunity to increase the frequency of favorable traits in the herd. Efficient breeding programs used in dairy industry have resulted in extensive genetic progress for many economically important traits. LÄS MER

  3. 3. Genernas påverkan på köttkvaliteten

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Louise Ryberg; [2012]
    Nyckelord :kött; kvalitet; nöt; boskap; gener; polymorfism; mörhet; marmorering;

    Sammanfattning : Multiple factors are involved in control of beef sensory quality so great variation can be induced. The perception of meat quality can be affected anywhere in the product chain. Both the environment and the set of genes of the animals have an effect on the final output. LÄS MER

  4. 4. Candidate genes for beef quality : allele frequencies in Swedish beef cattle

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Carina Leveau; [2008]
    Nyckelord :meat quality; beef; leptin; calpain; calpastatin och diacylglycerol O-acyltransferase;

    Sammanfattning : In Swedish beef retail cuts there are marked differences in meat quality, e.g. tenderness and marbling, between individual animals. A proportion of these differences are explained by the animals' genetic make up. LÄS MER