Sökning: "DIALYSIS"
Visar resultat 1 - 5 av 150 uppsatser innehållade ordet DIALYSIS.
1. Patienters upplevelse av att genomgå hemodialysbehandling : En litteraturbaserad studie
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan Väst/Institutionen för hälsovetenskapSammanfattning : Background: The kidneys have important functions in the body. When the kidneys stop working, a dialysis treatment is required. There are two types of dialysis treatments: peritoneal dialysis and hemodialysis. This study focuses on how patients experience hemodialysis treatment. LÄS MER
2. Interface Concept Design for Filters in a Dialysis Device
Master-uppsats, Lunds universitet/InnovationSammanfattning : .... LÄS MER
3. Patienters upplevelser av att vänta på ennjurtransplantation : En litteraturöversikt
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för vårdvetenskap (VV)Sammanfattning : Bakgrund: Njuren är det mest donerade organet i Sverige och så många som 445 stycken transplantationer av njurar utfördes 2021. Som sjuksköterska är det viktigt att öka förståelsen kring patientens upplevelse för att främja trygghet och ett gott välbefinnande. LÄS MER
4. Upplevelser av att leva med diabetesnefropati - En kvalitativ intervjustudie
Magister-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för medicinska vetenskaperSammanfattning : Abstract Bakgrund: Både nationellt och internationellt är diabetesnefropati den vanligast bakomliggande orsaken till njursvikt, och svarar för ca en fjärdedel av den njursvikt som leder till dialysbehandling och njurtransplantation. Det kan drabba unga och äldre personer med både typ 1-diabetes och typ 2-diabetes. LÄS MER
5. Characterization of potato protein and its calcium binding capacity
Master-uppsats, Lunds universitet/Beräkningskemi; Lunds universitet/Tillämpad biokemiSammanfattning : Calcium is essential for the human body as it has functions in the nervous system, bones and formation of teeth. Deficiency in this important nutrient can be detrimental to health and cause life-long issues. Calcium can be found in various foods, like dairy products, but certain plant-based alternatives to milk needs to be fortified with calcium. LÄS MER