Sökning: "Dairy"

Visar resultat 1 - 5 av 907 uppsatser innehållade ordet Dairy.

  1. 1. Field study of the drought’s impact on feeding strategy and biological parameters in early lactation dairy cattle

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Mikaela Würtz; [2019]
    Nyckelord :dairy cattle; drought; energy balance; feeding; metabolism;

    Sammanfattning : The summer of 2018 was unusually warm and dry. For animal production, this resulted in poor pastures, reduced harvests of crops, such as roughage and grains, and increased risk for heat stress in the animals. The drought led to problems as in shortage of animal feed, which made the feeding of dairy cattle difficult. LÄS MER

  2. 2. Produktionsmodeller för nöt : hur uppfödningstiden påverkar energibehovet

    M1-uppsats, SLU/Department of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Marcus Nilsson; Henrik Nilsson; [2019]
    Nyckelord :nötkött; produktionsmodeller; mellankalv; stut; tjur; kviga; slaktvikt; slaktålder;

    Sammanfattning : Examensarbetet har utförts som en avgränsad del i Interregprojektet REKS ”Regional nöt- och lammköttsproduktion - en tillväxtmotor”. Interregprojektet har som mål att stärka den ekonomiska tillväxten hos nöt- och lammköttsföretag. De vill öka kunskapen om hur klimatbelastningen ser ut och vad som kan göras för att minska den. LÄS MER

  3. 3. Människors mjölkval - En lokal studie kring bakomliggande orsaker till valet av komjölk eller växtdryck

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Sofia Magnusson; [2019]
    Nyckelord :konsumtion; hållbar konsumtion; mjölkkonsumtion; mjölk; komjölk; växtbaserad dryck; växtdryck; växtmjölk; beteende; mänskligt val; mänskliga val; växthusgasutsläpp; consumption; sustainable consumption; milk consumption; milk; cows milk; plant-based; plant-based milk; behaviour; behavior; human choice; GHG emissions; environment; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Sweden has for the last half-century had a very high consumption of dairy products compared to other European countries. This high demand in cow’s milk puts a lot of pressure on the dairy industry which requires a high amount of feed, water and energy to produce dairy products. LÄS MER

  4. 4. Hållbar boskapsproduktion : växthusgaser från nötkreatur och möjliga strategier för minskade utsläpp

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Julia Bonevik; [2019]
    Nyckelord :koldioxid; lustgas; metan; silvopastoral; ekologisk;

    Sammanfattning : Hållning av nötboskap genererar utsläpp av de tre växthusgaserna koldioxid, lustgas och metan. Alla tre har stor betydelse för klimatet på jorden då de bidrar till den pågående globala uppvärmningen. Utsläpp från dessa växthusgaser kan delas in de som kommer direkt ur korna samt indirekta utsläpp som genereras vid skötseln av dem. LÄS MER

  5. 5. Den heliga kon : Mejeriindustri i brytningstid 1914–1918

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Ekonomisk-historiska institutionen

    Författare :Katarina Hedman; [2019]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Swedish dairy industry was established in the late 19th century to provide butter for the evergrowingBritish consumer market. The first world war (1914–1918) reformulated the conditionsof the export dependent Swedish dairy industry and threw farmers and dairy men alike into atime of dwindling profits. LÄS MER