Sökning: "Dehulling"

Hittade 3 uppsatser innehållade ordet Dehulling.

  1. 1. Soaking and fermentation of Lupin seeds to improve their nutritional properties

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Luut Hermans; [2020]
    Nyckelord :Lupin; Fermentation; Soaking; Dehulling; Phytate; Phenols; Total phenolic content; Protein; Food technology; Livsmedelsteknologi; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Lupin seeds contain like many other grains and legumes the mineral inhibitor phytate. The presence of this anti-nutrient decreases the bioavailability of minerals such as zinc and iron. LÄS MER

  2. 2. Antinutritionella faktorer i baljväxter : hälsoeffekter, halter och effekter av beredning

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Ylva Henriksson; [2017]
    Nyckelord :baljväxter; antinutritionella faktorer; proteasinhibitorer; α-amylasinhibitorer; lektiner; saponiner; α-galaktosider; fytat; tanniner; oxalat; lektiner; sojaböna; lupin; bondböna; trädgårdsböna; ärta; lins; beredning; tillagning;

    Sammanfattning : Konsumtion av baljväxter som livsmedel har positiva hälsoeffekter men begränsas av förekomsten av antinutritionella faktorer (ANF). ANF minskar utnyttjandet av näringsämnen genom olika mekanismer, till exempel inhibering av digestionsen-zymer eller komplexbindning med mikro- och makronutrienter, och kan vara direkt skadliga i stora mängder. LÄS MER

  3. 3. Lepidium cake as a feed stuff to pigs

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Hagos Arefaine; [2016]
    Nyckelord :Lepidium cake; digestibility; growing pigs; feeding behaviour; glucosinolate; non-starch polysaccharides; blood profiles; sinalbin;

    Sammanfattning : The purpose of this study was to evaluate the effect of different levels of lepidium cake (LC) on palatability, coefficient of total tract digestibility (CTTAD), blood parameters and feeding behaviour in growing pigs. A total of 8 female growing pigs ((Land race x Yorkshire) × Hampshire) with an average initial body weight of 26.5±2. LÄS MER