Sökning: "Dietary Preferences"
Visar resultat 1 - 5 av 22 uppsatser innehållade orden Dietary Preferences.
1. Kött, Genus och Crossfit
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för globala studierSammanfattning : While meat is a great source of protein that brings satisfaction to people worldwide, it also presents a significant global challenge. Statistics have shown that men consume more meat than women, which can be understood through the performance of gender which occurs in our society. Women are more open to try plant based food in comparison to men. LÄS MER
2. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. LÄS MER
3. Packaging for Plant-based protein diets - Exploring the requirements from the consumer and industry perspective
Master-uppsats, Lunds universitet/FörpackningslogistikSammanfattning : The sustainable production and consumption of foods is gaining traction and globally, it is believed that there is nutritional transitional taking place from animal-based protein to plant-based protein. Product requirements, supply chain conditions, and consumption patterns for animal-based proteins and plant-based proteins will vary. LÄS MER
4. Unga vuxnas attityd till och kunskap om mejeriprodukter och vätbaserade alternativ
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Det finns många olika motiv till att individer väljer att äta växtbaserat. De främsta motiven är egenhälsan och etiska aspekter i form av djurrätt, men även minskad klimatpåverkan. Den största barriären till att övergå till en mer växtbaserad kosthållning är informationsbrist om kosthållningen. LÄS MER
5. Can directed policy increase plant-based consumption in place of meat, to reduce GHG releases? : the case of minced products in Sweden
Master-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : A dietary transition from meat to predominantly plant-based diets is a desirable target with regards to climate change mitigation efforts. Therefore, this study aims at analysing the question if taxes and subsidies across differentiated minced products could increase people’s plant-based consumption in place of meat, to reduce greenhouse gas (GHG) emissions. LÄS MER