Sökning: "Dietary Survey"
Visar resultat 6 - 10 av 82 uppsatser innehållade orden Dietary Survey.
6. Viktminskning av katter : motivation, tillvägagångsätt och utmaningar bland kattägare i Sverige
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Många katter i dagens samhälle är överviktiga, vilket kan få betydande negativa konsekvenser för deras hälsa och välmående. Flera studier har emellertid visat att det är svårt att uppnå långsiktig viktminskning hos katter när det genomförs i hemmiljö och många ägare avbryter viktminskningen innan katten nått sin målvikt. LÄS MER
7. Motivations and sustainability perceptions for following a pescatarian diet
Magister-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för byggnadsteknik, energisystem och miljövetenskapSammanfattning : In the past sixty years, demand for seafood products for human consumption has increased sixfold. With increasing wealth, increased attention for healthy diets and increasing concerns for environmental issues, it is expected that people will shift away from the consumption of terrestrial animals and move towards pescatarian, vegetarian and vegan dietary patterns. LÄS MER
8. The Association between Minimum Dietary Diversity and Stunting among 6-23 months children in Myanmar : A cross-sectional analysis of Myanmar Demographic and Health Survey (2015-16)
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kvinnors och barns hälsaSammanfattning : Abstract Background Childhood stunting is a major public health problem in low- and middle-income countries including Myanmar. There are many negative consequences of childhood stunting such as immediately during childhood and irreversible effects which can extend to adulthood. LÄS MER
9. Food choices in physically active individuals with regard to sustainability
Master-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : (1) Background: Food choices among consumers can have an impact on the total climate carbon footprint from food consumption. To decrease those emissions, a change in dietary habits is necessary. The recommendation for a shift towards a more sustainable diet is decreasing the amount of animal-based foods and increasing plant-based foods. LÄS MER
10. LIVSMEDELSVERKET OCH KÄLLOR TILL KOSTINFORMATION : En kvantitativ enkätstudie om förtroendet för Livsmedelsverket och användandet av olika källor till kostinformation
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Det har blivit vanligare att använda internet för information om kost. Detta har lett till att det finns mycket information som skiljer sig från offentliga rekommendationer. Tidigare studier har visat att spridda kostbudskap kan skapa förvirring och försämra förtroendet för myndigheter och forskning. LÄS MER