Avancerad sökning
Visar resultat 1 - 5 av 61 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
1. Dietistens upplevelser och tankar kring att kommunicera kost och hälsa med barn och ungdomar med övervikt.
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Övervikt är ett nationellt växande folkhälsoproblem. Barn och ungdomar med övervikt eller fetma riskerar i större utsträckning att utveckla en övervikt eller fetma i vuxen ålder, vilket gör det viktigt att bromsa sjukdomsförloppet så tidigt som möjligt. LÄS MER
2. Upplevelser av lukt- och smakstörningar efter Covid-19 : En tematisk innehållsanalys i ett internetforum
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : SAMMANFATTNING Bakgrund: Ett vanligt och karaktäriserande symtom för akut Covid-19 infektion är lukt- och smakstörningar. För en del av de som drabbats kvarstår dessa störningar långt efter det att infektionen läkt ut. Dessa störningar kan påverka individens liv och vardag, vilket kan leda till stora utmaningar och konsekvenser. LÄS MER
3. Utvärdering av digital kostbehandling vid IBS : En kvalitativ intervjustudie
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Introduktion: Det har blivit alltmer förekommande att använda sig av digitala vårdmöten vid behandling av diverse sjukdomar inom sjukvården. Inom svensk primärvård tillämpas detta av bland annat dietister, vilka behandlar kost- och nutritionsrelaterade sjukdomstillstånd. En av dessa sjukdomstillstånd är irritable bowel syndrome (IBS). LÄS MER
4. “A kick-start… but a long-term effort.” Patient care practices alongside intragastric balloon procedures : -a qualitative study on clinical dietitians’ perspectives-
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Background: There are treatments available to manage overweight and obesity (O&O). Intragastric balloons (IGB) are one option; they fill the stomach, increasing the sensation of satiety, limiting the amount of food to be ingested, and thus leading to weight loss. LÄS MER
5. Implementerad standardiserad dokumentation i vården : En internationell jämförelse av dietisters attityder till hur en standardiserad nutritionsbehandlingsprocess och terminologi påverkar kommunikation
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Sammanfattning Bakgrund: Internationellt används idag två standardiserade nutritionsbehandlingsprocesser och terminologier inom dietetiken, NCP/T och DCP/ICF-D. Standardiseringarna har gemensamma och unika fördelar, däribland att de främjar kommunikationen inom hälso- och sjukvården. LÄS MER