Sökning: "Digestibility of organic matter"

Visar resultat 1 - 5 av 19 uppsatser innehållade orden Digestibility of organic matter.

  1. 1. Correlation between Normalized Difference Vegetation Index (NDVI) and in vitro organic matter digestibility (IVOMD) of reindeer pasture plants : Korrelation mellan Normalized Difference Vegetation Index (NDVI) och smältbarhet av renbetesväxter i vomvätska in vitro (VOS)

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Jannica Helmersson; [2023]
    Nyckelord :Normalized Difference Vegetation Index; NDVI; in vitro organic matter digestibility; IVOMD; VOS; caribou; Rangifer tarandus; reindeer pasture plants; drone;

    Sammanfattning : Renen livnär sig på många olika betesväxter och den följer växtfenologins utveckling under barmarkssäsongen, vilket resulterar i högkvalitativt foderintag. Levande växtbiomassa kan uppskattas på landskapsnivå genom att använda vegetationsindex som värderar vegetation utifrån spektrala mätningar. LÄS MER

  2. 2. Protein digestibility of biorefined juice from fresh and ensiled ley crops in growing pigs

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Jhon William Perez Davila; [2023]
    Nyckelord :protein digestibility; amino acids; ley crops; silage; biorefinery; press juice; growing pigs;

    Sammanfattning : The study aimed to evaluate the protein and amino acid digestibility of press juice from biorefined ley crops in the form of fresh (FPJ) and silage (SPJ) when included as an ingredient in liquid diets for pigs. The juice was extruded from ley crops mixture (grass-clover). LÄS MER

  3. 3. Production of filamentous fungal biomass on waste-derived volatile fatty acids for ruminant feed supplementation and it's in vitro digestion analysis

    Master-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Mohammadali Bouzarjomehr; [2022]
    Nyckelord :VFAs volatile-fatty-acids ; Fungi production; Feed production.; Fermentation processes; Aspergillus oryzae; A. oryzae fungal biomass; Sustainability; Rumen fluids; Evaluation of the digestibility of the produced fungal biomass; TT method analysis; Gas production method; Nylon bag method analysis;

    Sammanfattning : Single cell proteins such as that of edible filamentous fungal biomass are considered as a promising sustainable source of animal feed supplementation. Filamentous fungi can be cultivated on different organic substrates including volatile fatty acids (VFAs) such as acetic, propionic, and butyric acids. LÄS MER

  4. 4. Biokol som tillsats i vallensilage utfodrat till mjölkraskvigor : inverkan på konsumtionsförmåga, smältbarhet, träckens konsistens och färg, samt djurens renhet

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Ida Milton; [2022]
    Nyckelord :Biokol; Smältbarhet; Vallensilage; Aktivt kol; Mjölkraskvigor; Konsumtionsförmåga; Träckkonsistens; Färg; Renhet;

    Sammanfattning : Biokol är en produkt som tillverkas av organiskt material eller biomassa i en process som kallas pyrolys, då materialet upphettas i en temperatur från 350 till 1000 ̊C i en syrefri miljö. Biokol är lagringsstabil under lång tid innan den bryts ned och fungerar därför som kolsänka. LÄS MER

  5. 5. Rumen metabolism and digestibility in dairy cows offered diets with forest by-products

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Muhammad Irfan; [2022]
    Nyckelord :Dairy cows; Wood by-products; Rumen digestibility; Metabolism; Aspen tree;

    Sammanfattning : Swedish dairy industry faced a cris i s of feed shortage in summer of 2018, followed by a dry autumn. The forage shortage was severe in some regions. During that period Swedish g overnment intervened by introducing a 1. LÄS MER