Sökning: "Dryckesmjölk"

Hittade 2 uppsatser innehållade ordet Dryckesmjölk.

  1. 1. Mjölkproduktion – kvalitetssäkring från gård till mejeri samt möjliga risker för konsumenten

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Sanna Lindberg; [2013]
    Nyckelord :mjölk; kvalitetssäkring; HACCP; humanpatogener; värmeresistenta bakterier; psykrotrofa bakterier;

    Sammanfattning : Kvalitetssäkringssystem används i livsmedelsproduktionen för att identifiera och kontrollera de potentiella faror som kan påverka slutproduktens kvalité och säker-het. I produktionen av pastöriserad dryckesmjölk är Hazard Analysis Critical Con-trol Point (HACCP) ett väl etablerat redskap som används för att eliminera de mi-krobiella, kemiska och fysikaliska risker som kan drabba mjölk. LÄS MER

  2. 2. Förlängd hållbarhet på dryckesmjölk ur ett klimatperspektiv – speciellt med avseende på distribution och spill

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Daniel Edman; [2009]
    Nyckelord :Potentiell klimatpåverkan; Distribution; Miljö; Dryckesmjölk; Spill; Technology and Engineering; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Detta projekt syftar till att undersöka om det är möjligt att motivera användandet av teknik för förlängd hållbarhet, ESL, på konsumtionsmjölk genom en minskad miljöpåverkan, speciellt gällande distribution och spill. Trenden pekar idag mot ökande transporter för mejeriernas volymprodukter och dessa transporter jämförs för mjölk behandlad med ESL-teknik och vanlig pastöriserad mjölk. LÄS MER