Sökning: "E-diet"

Hittade 3 uppsatser innehållade ordet E-diet.

  1. 1. Responses to declining zoobenthos abundance : Changes over time in diet and growth of Arctic charr (Salvelinus alpinus)

    Master-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap

    Författare :Douglas Skarp; [2020]
    Nyckelord :charr; zoobenthos; growth; diet;

    Sammanfattning : A decline in the density of zoobenthos has taken place in Lake Abiskojaure in the northern Swedish mountains between 1988 and 2019 but no response can be seen in the abundance (CPUE) of Arctic charr (Salvelinus alpinus) that feed mainly on benthic invertebrates. To evaluate if possible shifts in resource use of charr explain this lack of change in population abundance, stomach contents (i. LÄS MER

  2. 2. Responses to declining zoobenthos abundance : Changes over time in diet and growth of Arctic charr (Salvelinus alpinus)

    Master-uppsats,

    Författare :Douglas Skarp; [2020]
    Nyckelord :charr; zoobenthos; growth; diet;

    Sammanfattning : A decline in the density of zoobenthos has taken place in Lake Abiskojaure in the northern Swedish mountains between 1988 and 2019 but no response can be seen in the abundance (CPUE) of Arctic charr (Salvelinus alpinus) that feed mainly on benthic invertebrates. To evaluate if possible shifts in resource use of charr explain this lack of change in population abundance, stomach contents (i. LÄS MER

  3. 3. Rätt mat för patientens bästa - Mat på sjukhus – rätt maträtt till rätt patient

    Magister-uppsats, Göteborgs universitet / Institutionen för medicin

    Författare :Heléne Ambjörnson; [2017-02-02]
    Nyckelord :pleasure; comfort; survival; undernäring; E-kost; A-kost; albumin; CRP; malnutrition; E-diet; A-diet;

    Sammanfattning : Sammanfattning Kurs: MED730, Självständigt arbete i klinisk nutrition, 30 hp Nivå: Avancerad nivå Termin/år: Ht/2016 Handledare: Heléne Bertéus Forslund Examinator: Frode Slinde Titel: Rätt mat för patientens bästa - Mat på sjukhus – rätt maträtt till rätt patient Nyckelord: pleasure, comfort, survival, undernäring, E-kost, A-kost, albumin, CRP Bakgrund: Undernäring på sjukhus förekommer frekvent och är associerat med flertalet negativa konsekvenser. Studier visar att det är vanligt att patienter inte äter upp sjukhusmat. LÄS MER