Sökning: "ECo food"
Visar resultat 1 - 5 av 116 uppsatser innehållade orden ECo food.
1. Shifting focus from yields to food supply : an evaluation of the ‘number of people fed per hectare’ indicator at farm and national level
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The challenge of feeding a growing global population while reducing the pressure on climate and ecosystems has gained much attention in research over the last decades. A crucial yet often overlooked aspect in research addressing this complex challenge is the efficiency of food production in meeting nutritional needs within the constraints of global cropland resources. LÄS MER
2. Sustainable food packaging based on polyhydroxyalkanoate
Master-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : The Norwegian Food Research Institute (Nofima) and the University of Borås worked together to develop this project. The commonly used packaging materials pose a serious threat to the environment, as they are produced from nonrenewable crude oil and cannot decompose naturally. LÄS MER
3. Food Banks: An eco-social solution? Critical perspectives on food charity in Europe
Master-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för socialt arbeteSammanfattning : This aim of this thesis was to investigate food banking organisations as part of food charity on different governance levels within the EU in relation to aspects of sustainability. The Doughnut model after Raworth (2017) as an element of eco-social research is employed as theoretical underpinning to explore the organisational positioning regarding the societal problems of food waste and food insecurity, as well as the solutions that the organisations envision in relation to sustainability. LÄS MER
4. Psykologin bakom miljöpåverkan : korttidsminnets effekt på konsumentbeteende
Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsa, lärande och teknikSammanfattning : Människor lämnar alla efter sig ett miljöavtryck när man inhandlar matvaror. Hur stort miljöavtryck man upplever att man lämnar efter sig är dock inte alltid korrekt. LÄS MER
5. Användning av ekologiska och närproducerade livsmedel i ämnet hem- och konsumentkunskap
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Genom att handla närproducerat och ekologiskt är det möjligt att bidra till hållbar utveckling. Enligt det centrala innehållet för hem och konsumentkunskap ska elever utbildas att göra genomtänkta val av livsmedel som främjar deras hälsa, ekonomi och vår miljö. LÄS MER