Sökning: "EFSA"
Visar resultat 1 - 5 av 39 uppsatser innehållade ordet EFSA.
1. Kommunikation av osäkerhet i EFSAs livsmedelsbedömningar
Magister-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning; Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)Sammanfattning : The European Food Safety Authority (EFSA) is an EU agency, providing scientific advice and standards surrounding risk assessment in order to maintain food safety in Europe. The aim of this study was to investigate how EFSA communicates uncertainty in conditions of their assessment and if the recommended guidelines by EFSA 2019 is fulfilled. LÄS MER
2. To What Extent EU Regulations and Consumer Behavior Have Affected the Expansion of Alternative Proteins: A Comparison of the Plant-Based and Cell-Based Meat Markets
Magister-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Plant-based meat (PBM) fulfills the criteria set by the European Union regulations for the product to be sold in the EU and is currently a highly consumed conventional meat substitute in the region. Whereas, cell-based meat (CBM), as of July 2023, does not fulfill the criteria set by the EU regulations for the product to be legally sold in the EU. LÄS MER
3. Fodertillsatsen Bovaer® som metaninhibitor till mjölkkor. Med den aktiva substansen 3-nitrooxypropanol
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Att minska metanutsläppen från världens mjölkkor ger möjligheten att minska jordbrukets klimatpåverkan. Kornas metanutsläpp från fodersmältningen ger en kraftigare värmande effekt på atmosfären än vad koldioxid gör då metan är ca 32 gånger så kraftfull. Eftersom metan är en kortlivad gas kan minskning av den visa snabba resultat. LÄS MER
4. Per- och polyfluorerade alkylsubstanser (PFAS) i odlade alger för livsmedelskonsumtion
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : Per- och polyfluorerade alkylsubstanser är framväxande syntetiska föroreningar som är spritt över alla ekosystem. Per- och polyfluorerade alkylsubstanser har fått ökad regulatoriska och allmän uppmärksamhet på grund av deras egenskaper av att vara persistenta, bioackumulerande i trofinnivåer och toxiska. LÄS MER
5. Friend or foam? Improved methods for stunning of pigs with foam : effects of repetition and scent on pig reaction to foam
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : There are several methods available for stunning of pigs before slaughter, but the most frequently used at larger abattoirs are electricity and CO2. There are advantages and disadvantages with both methods. As there is no method that does not have major animal welfare drawbacks. LÄS MER