Sökning: "Ekologiska ägg"

Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade orden Ekologiska ägg.

  1. 1. Den svarthuvade snigelns (Krynickillus melanocephalus) substratpreferens vid äggläggning

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för miljö- och livsvetenskaper (from 2013)

    Författare :Geir Brodén; [2023]
    Nyckelord :Krynickillus melanocephalus finns ingen engelsk översättning ; Ecology; Slugs; Pest; Invasive species; Substrate preference; Oviposition; Egg laying; Fältsnigel; Ekologi; Äggläggning; Habitat; Substrat; Invasiv; Svarthuvad snigel;

    Sammanfattning : Krynickillus melanocephalus was first seen in Sweden 2015. It is now labeled as an invasive species and it potentially poses a threat to the ecosystem, but the slug has not yet shown to have great negative impact in gardens and agricultural fields. There is limited ecological knowledge about the species. LÄS MER

  2. 2. Temperaturförhållanden under embryogenes: plastiskt svar på kroppsform hos öring (Salmo trutta)

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)

    Författare :Joar Eriksson; [2022]
    Nyckelord :embryogenes öring plasticitet fenotypisk plasticitet ;

    Sammanfattning : The ongoing climate change will affect egg incubation temperatures and thus changethe early development of fish, which can have a variety of influences in later lifestages. I tested whether the incubation temperature during the earliest stages ofdevelopment changed body shape and eye size in juvenile trout (Salmo trutta) whenthe average temperature was 4. LÄS MER

  3. 3. Mat, mentala avstånd och miljömärkningar En online enkätundersökning för att jämföra och analysera konsumenters kunskap om miljömärkningar

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet / Institutionen för ekonomi och samhälle

    Författare :Emilia Mattson; [2020-08-29]
    Nyckelord :Mentalt avstånd; miljömärkning; konsumenter; subjektiv och objektiv kunskap; livsmedel; hållbar konsumtion;

    Sammanfattning : Konsumenter i Sverige erhåller vanligen livsmedel genom kommersialiserade marknader, där flera produkter producerats på stora fysiska avstånd från marknaden. Därav finns det ett mentalt avstånd mellan konsument och livsmedelsproduktion, vilket innebär att konsumenten har ett kunskapsgap om livsmedlets sociala, ekologiska och ekonomiska förhållanden. LÄS MER

  4. 4. Almsjukan i Malmö : en tillbakablick

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)

    Författare :Ragnar Blücher Suneson; [2020]
    Nyckelord :Scolytus; Ophistoma; Ulmus; historia; växtskydd;

    Sammanfattning : Under större delen av 1900-talet utgjorde almen ett betydande inslag i Malmös grönska. Från det att den aggressiva formen av almsjuka, orsakad av sporsäcksvampen Ophistoma novo-ulmi, drabbade staden har 40 000 träd gått förlorade. LÄS MER

  5. 5. Vilka ägg ska man köpa – en guide för den medvetne konsumenten : – en guide för den medvetne konsumenten

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Kajsa Witthuhn; [2018]
    Nyckelord :värphöns; inhysningssystem; ägg; välfärd; miljö; hållbarhet;

    Sammanfattning : I dagens samhälle ställs vi inför allt fler val i livsmedelsaffären. Ett exempel på detta är valet av ägg, ett livsmedel som ökar i popularitet globalt. I EU finns fyra olika inhysningssystem för värphöns; inredd bur, frigående inomhus, frigående med tillgång till utevistelse och höns inom ekologisk produktion. LÄS MER