Sökning: "Ekologiska livsmedel"

Visar resultat 1 - 5 av 168 uppsatser innehållade orden Ekologiska livsmedel.

  1. 1. ”Allting handlar ju om förståelse liksom, viljan till förståelse” – Hur jordbrukare upplever relationen till sina kunder inom restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för globala studier

    Författare :Beatrix Schützer; [2023-10-12]
    Nyckelord :Jordbrukare; Restauranger; Sociala relationer; Alternativa livsmedelssystem; Hållbara livsmedelsprocesser;

    Sammanfattning : Hållbara konsumtionstrender är idag en omtalad diskurs som riktar fokus på hur livsmedel produceras och kommuniceras från jord till bord. Efterfrågan på hållbara råvaror har ökat i Sverige, inte minst inom restaurangverksamheter. LÄS MER

  2. 2. Att ersätta plast i livsmedelsförpackningar : en studie om möjlig övergång till papper som råvara

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Elin Hertzman; [2023]
    Nyckelord :Food packaging; Paper yarn; Knitting; Tensile strength; Livsmedelsförpackningar; Pappersgarn; Stickning; Dragstyrka;

    Sammanfattning : Det talas allt oftare om de problem som världens plastanvändning åsamkar miljön genom exempelvis nedskräpning och mikroplaster. Det finns många olika typer och användningsområden för plast. LÄS MER

  3. 3. Impact of Increased Grocery Prices on Households : Studying Sweden 2022/2023

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Freja Engström; Caroline Eriksson; [2023]
    Nyckelord :Price Elasticity; Price Shock; OLS Regression; Price Increases; Food Consumption; Household Demand; Grocery Prices; Income Effects; Organic Produce; Priselasticitet; Prischock; OLS-regression; Prisökningar; Livsmedelskonsumtion; Hushållsefterfrågan; Livsmedelspriser; Inkomsteffekter; Ekologiska Livsmedel;

    Sammanfattning : In 2022, food prices increased rapidly, prompting this investigation into how the price shock has impacted consumer behavior. Previous studies have found that price shocks affect low- income households with children the most. A switch to more calorie-dense food and a decreased consumption of snacks. LÄS MER

  4. 4. Användning av ekologiska och närproducerade livsmedel i ämnet hem- och konsumentkunskap

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Ann-Charlott Olén; Carina Hemmarö; Filippa Svedlund; [2023]
    Nyckelord :ekologiskt; närproducerat; ramfaktorer; hem- och konsumentkunskap;

    Sammanfattning : Bakgrund Genom att handla närproducerat och ekologiskt är det möjligt att bidra till hållbar utveckling. Enligt det centrala innehållet för hem och konsumentkunskap ska elever utbildas att göra genomtänkta val av livsmedel som främjar deras hälsa, ekonomi och vår miljö. LÄS MER

  5. 5. Sveriges bästa ekologiska kommun : en studie om Örebro kommuns implementering av den svenska livsmedelsstrategins inriktningsmål

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Agnes Karlsson; [2023]
    Nyckelord :livsmedelsstrategi; implementeringsprocess; gräsrotsbyråkrater; handlingsutrymme; Örebro kommun;

    Sammanfattning : I en värld där problemen kring klimat och miljö blir allt större, måste vi anpassa våra vanor för att lämna över jorden till nästa generation. År 2017 trädde en nationell livsmedelsstrategi i kraft, där hela livsmedelskedjan är inkluderad. LÄS MER