Avancerad sökning

Hittade 2 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Kvalitet på glass : Stabiliseringsmedels påverkan på sensoriska variabler, utsmältning och volymökning

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Stefan Dahlgren; Emilia Enelius; [2013]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 2. Ostar gjorda på pastöriserad respektive opastöriserad mjölk. En sensorisk jämförelse

    M1-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Emilia Enelius; Stefan Dahlgren; [2012]
    Nyckelord :arom; doft; skillnad; smak; textur.;

    Sammanfattning : En del personer, framförallt osttillverkare och butiksinnehavare, hävdar att det finns sensoriska skillnader mellan ostar gjorda på pastöriserad och opastöriserad mjölk. Frågan är om detta stämmer och vad som i så fall skiljer dem åt smak-, textur- och arommässigt. LÄS MER