Sökning: "Etikett"

Visar resultat 21 - 25 av 81 uppsatser innehållade ordet Etikett.

  1. 21. Hur påverkar öletikettens färg och visuella design konsumentens köpbeteende?

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för företagande, innovation och hållbarhet

    Författare :Anna Krönlein; Tova Persson; [2021]
    Nyckelord :etiketter; visuell design; färg; etikettens visuella design; etikettens färg påverkan; öletiketter;

    Sammanfattning : Titel Hur påverkar öletikettens färg och visuella design konsumentens köpbeteende? Nivå C- uppsats, 15 hp Författare Anna Krönlein och Tova Persson  Handledare Svante Andersson Examinator Klaus Solberg Söilen  Termin VT 2021 Syfte: Syftet med uppsatsen är att förstå varför konsumenter attraheras till olika färger på den visuella designen på en etikett vid köp av öl. Vi vill skapa en förståelse vilka färger som attraherar olika kön, samt unga och äldre konsumenter, det vill säga mer eller mindre benägna att köpa ölet beroende på etikettens färg på den visuella design. LÄS MER

  2. 22. Semi-Supervised Deep Learning using Consistency-Based Methods for Segmentation of Medical Images

    Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Axel Rönnberg; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : In radiation therapy, a form of cancer treatment, accurately locating the anatomical structures is required in order to limit the impact on healthy cells. The automatic task of delineating these structures and organs is called segmentation, where each pixel in an image is classified and assigned a label. LÄS MER

  3. 23. Jämförelse av olika konserveringsmedel genom belastningstest i ett flytande livsmedel

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Elna Crona; Nathalie Johnsson; [2020]
    Nyckelord :Microbiological challenge testing; food spoilage; hurdle technology; clean label; natural preservatives; chemical preservatives; Mikrobiologiskt belastningstest; matförskämning; hurdle teknik; ren etikett; naturliga konserveringsmedel; kemiska konserveringsmedel;

    Sammanfattning : Inledning En tredjedel av den mat som produceras i världen slängs (United Nations Development Programme [UNDP], 2020) och de livsmedelsförstörande mikroorganismerna är ett vanligt förekommande problem och en bidragande orsak till det globala matsvinnet (Snyder & Worobo, 2018). Livsmedelsindustrin använder därför olika hurdletekniker för att minimera risken för tillväxt av förskämningsorganismer (Snyder & Worobo, 2018). LÄS MER

  4. 24. Applying the Behaviour Change Wheel to design and evaluate a food waste reducing prototype for workplace kitchens

    Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Gustav Mattson; [2020]
    Nyckelord :Food waste; Behaviour change; COM-B model; Behaviour change wheel; Intervention design; Workplace environment; ;

    Sammanfattning : Food waste is an arguably increasing problem in society, with consumers being responsible for as much as half of all combined food waste. The problem needs to be tackled from all angles, but there is no all encompassing solution for all situations. LÄS MER

  5. 25. Deep Learning Based Multi-Label Classification of Radiotherapy Target Volumes for Prostate Cancer

    Master-uppsats, KTH/Medicinteknik och hälsosystem

    Författare :Lina Welander; [2019]
    Nyckelord :Multi-label classification; MIQA; INCA; Deep neural network;

    Sammanfattning : An initiative to standardize the nomenclature in Sweden started in 2016 along with the creation of the local database Medical Information Quality Archive (MIQA) and a national radiotherapy register on Information Network for CAncercare (INCA). A problem of identifying the clinical tumor volume (CTV) structures and prescribed dose arose when the consecutive number, which is added to the CTV-name, was made inconsistently in MIQA and INCA. LÄS MER