Sökning: "Ett restaurang"

Visar resultat 1 - 5 av 437 uppsatser innehållade orden Ett restaurang.

  1. 1. Insamlingskärl till återanvändbara matförpackningar

    M1-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för teknik och samhälle (TS)

    Författare :Mark Landberg; Lina Johansson; [2023]
    Nyckelord :Transportkärl; Produktutveckling;

    Sammanfattning : Miljömedvetenhet leder till förändringar runt om i samhället, företag gör dyraomställningar för att kunna följa dessa trender. Transporter sker i större utsträckning idag med fordon drivna med fossila bränslen vilket ofta inte följermiljömål. LÄS MER

  2. 2. Meat me in the green : En litteraturstudie om sensoriska egenskaper för veganska och vegetariska livsmedelsprodukter

    Magister-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Clara Gillow Thorsén; [2023]
    Nyckelord :Sensory meat substitutes; semantic frames; taste; flavour; texture; preference; palatibility;

    Sammanfattning : Förståelse och intresset för mat och måltid ökar explosionsartat vilket medför större krav pålivsmedelsprodukter och upplevelser av en måltid där en produkt står i centrum.Produktutvecklare och gastronomer arbetar ständigt för att producera smakfulla livsmedelsom både är klimatsmarta och uppfyller konsumenternas krav på smak. LÄS MER

  3. 3. Behovet av revision i små privata aktiebolag : En kvalitativ studie

    Magister-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)

    Författare :Joudi Nahas Mouhandes; Fredy Handola; [2023]
    Nyckelord :Audit; auditor; accounting consultant; small limited companies; audit requirement; voluntary audit; Revision; revisor; redovisningskonsult; små aktiebolag; revisionsplikt; frivillig revision;

    Sammanfattning : Från 2010 kan små privata aktiebolag i Sverige välja att inte ha revisor. Syftet var att minska kostnader och stärka tillväxt. Cirka 60% av företagen valde bort revisionen, framför allt i kontantintensiva branscher som restaurang och taxi. LÄS MER

  4. 4. Renovering av 1880-tals ladugård på Gotland : En studie i hållbar förädling av ett kulturarv

    Kandidat-uppsats, KTH/Byggteknik och design

    Författare :Dennis Forsman; Wilhelm Sjöberg; [2023]
    Nyckelord :Ekologisk hållbarhet; kulturarv; Gotland; förädla; renovering; byggtekniker;

    Sammanfattning : På den svenska landsbygden finns ett kulturarv av äldre byggnader och strukturer att förvaltasamtidigt som samhället är mitt i en omställning för att möta klimatmålen. Att nyttja redanbefintliga byggnader och strukturer kan vara ett hållbart nyttjande av resurser och enminimerad miljöpåverkan i samspel med att kulturen vårdas, till skillnad från nybyggnation. LÄS MER

  5. 5. Energikartläggning av Härnösands simhall

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)

    Författare :Josefin Kihlberg; [2023]
    Nyckelord :Energikartläggning; badhus; energieffektivisering;

    Sammanfattning : Simhallar är en byggnadstyp med stor energianvändning. Härnösands simhall har en månatlig elenergianvändning på 100 000 kWh, vilket motsvarar fyra normalvillors årsanvändning. Arbetets syfte är att beräkna var energin används och se vilka energieffektiviseringsmöjligheter det finns för att minska användningen. LÄS MER