Sökning: "Eutrofiering"

Visar resultat 16 - 20 av 69 uppsatser innehållade ordet Eutrofiering.

  1. 16. Orsaker till Vattenaloes (Stratiotes aloides L.) omfattande utbredning i Limsjön, Leksand, Dalarna

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)

    Författare :Elena Bröms; [2019]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Detta arbete handlar om Limsjön belägen i Leksands kommun, Dalarnas län. Limsjön är en del av Österdalälven som ligger i östra delen av kommunen. Området är en våtmark och omfattar cirka 95 hektar varav 25 hektar utgörs av sjön. Det är en betydelsefull fågelsjö, Natura-2000 och ett rekreationsområde. LÄS MER

  2. 17. Teknikutvärdering av Urintorkning i Pilotskala – ett Fältförsök i Finland : Technical Evaluation of Urine Drying in Pilot Scale - a Field Experiment in Finland

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå,

    Författare :Caroline Karlsson; [2019]
    Nyckelord :Urine drying; dry sanitation system; alkaline stabilisation of urea; nutrient recovery; nitrogen; phosphorous; potassium; fertilizer; Urintorkning; basisk stabilisering av urea; torrt sanitetssystem; växtnäring; kväve; fosfor; kalium; gödsel; återvinning av näringsämnen;

    Sammanfattning : Av samtliga globala processer som reglerar jordsystemet är de biogeokemiska flödena av kväve (N) och fosfor (P) mest påverkade av mänskliga aktiviteter. Inerta former av N och P omvandlas till reaktiva former som sprids i miljön, där de orsakar eutrofiering och påverkar marina ekosystem negativt. LÄS MER

  3. 18. Svensk matkonsumtion och dess påverkan på ekosystemtjänster : Hur svenskens påverkan på ekosystemtjänster genom matkonsumtion förändrats sedan 1960-talet

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för fysik, kemi och biologi

    Författare :Ella Berglund; Filip Gavefalk; Jakob Linderstam; Arvid Malm; Sandra Sjöbäck; [2019]
    Nyckelord :Acidification; ecosystem services; environmental impact; equivalents; eutrophication; sustainability; Swedish food consumption; water use.; Ekosystemtjänster; ekvivalenter; eutrofiering; försurning; hållbarhet; klimatpåverkan; livsmedelskonsumtion; vattenanvändning.;

    Sammanfattning : Due to an increasing global population and changes in diets the impact of food consumption on the world’s ecosystems and their services has become more significant. The purpose of this project has been to investigate how the impact on ecosystem services from Swedish food consumption has changed over time and if this development is sustainable or not. LÄS MER

  4. 19. Effekten av vägsalt på djurplankton : - ett sötvattensexperiment i oligotrofa och eutroa vatten

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)

    Författare :Rebecka Möller; [2019]
    Nyckelord :Djurplankton; vägsalt; eutrofiering; förorening; näring.;

    Sammanfattning : Pollution or changes in abiotic factors can be stressful if they exceed a species tolerance level, it can for example prevent the species ability to reproduce and disperse. High nutrition- and salt levels may be limiting for species in higher concentrations and affects all species since indirect, interactive and additive effects of high nutrient or salt levels lead to changes in the community structures. LÄS MER

  5. 20. Nutrient concentrations before and after the Focus on Phosphorus project in E23 catchment

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Soil and Environment

    Författare :Åsa Larsson; [2018]
    Nyckelord :phosphorus; Greppa fosforn; two-stage ditch; structure liming; sedimentation pond;

    Sammanfattning : Between 2007-2014, as part of the Greppa Näringen, there was a subproject on phosphorus losses called Focus on Phosphorus (FoP; Greppa Fosforn). Previous measures on eutrophication mainly focused on nitrogen leakage, whilst the purpose of FoP was to test already known mitigation methods against phosphorus losses in the field. LÄS MER