Sökning: "Färdig mat"
Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade orden Färdig mat.
1. Food Order Web Application Using React
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för data- och elektroteknik (2023-)Sammanfattning : Människan-datorinteraktion (HCI) är ett studieområde som fokuserar på design av datorteknik, särskilt interaktionen mellan människor (användarna) och datorer. Detta projekt beskriver utveckling av en webbapplikation (React) för kunder att göra sina onlineköp. LÄS MER
2. Product development of side-stream press cake through fermentation
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : People in the EU are increasingly turning towards eating more plant-based foods with a lower climate impact than meat and dairy products. The subsequent increase in the production of plant-based products has resulted in large volumes of side-stream press cake, which up until now has mainly been used for animal fodder. LÄS MER
3. Mat till första barnet
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Att bli förälder är en omvälvande livsprocess med nya situationer kring matintroduktionen, speciellt för förstagångsföräldrar som inte har någon tidigare erfarenhet. I denna period är barnavårdscentralen viktig med sitt stöd i hälsosamtal och föräldrargrupper. LÄS MER
4. Registrering av mat och vätska : En undersökning gällande vårdpersonalens registrering och attityder till uppgiften på ett svenskt sjukhus.
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Mat- och vätskeregistrering på sjukhus innebär att allt som patienten förtär via munnen registreras i en färdig blankett; exempelvis mat, vätska och mellanmål. Studier som undersöker hur fullständigt mat- och vätskeregistrering ifylls saknas. LÄS MER
5. Äggulans fettsyrekomposition hos talgoxe (Parus major) i relation till honans kondition, kullstorlek och plats i läggningssekvensen
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Examensarbeten i biologiSammanfattning : Äggulans komposition av fettsyror påverkar fostrets utveckling och ungens chanser till överlevnad efter kläckning. Detta är en följd av lipidernas roll som anti-inflammatoriska ämnen, energiresurser och nödvändiga komponenter för utveckling av organ och nervsystem. LÄS MER