Sökning: "Förändring av matvanor"

Visar resultat 11 - 15 av 49 uppsatser innehållade orden Förändring av matvanor.

  1. 11. Hållbar köttkonsumtion

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Moa Persson; [2018-08-10]
    Nyckelord :maskulinitet; hållbar köttkonsumtion; vegetariskt; genus;

    Sammanfattning : I dagens samhälle äter vi för mycket rött kött och charkuteriprodukter för att det ska vara hållbart, både för hälsa och miljö. Konsumtionen är högre än de generella riktlinjerna i Sverige, trots detta är det många som inte vill ändra sina matvanor. LÄS MER

  2. 12. Ett skadat hjärta : En litteraturbaserad studie ur ett patientperspektiv

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsa och lärande

    Författare :Anton Thörn; Julia Ehn; [2018]
    Nyckelord :Deltagare; hjärtinfarkt; livsstilsförändringar; stöd; upplevelse;

    Sammanfattning : Bakgrund: Hjärtinfarkt är en av de ledande orsakerna till för tidig död i Sverige. Hjärtinfarkt är till stor del livsstilsrelaterad där vanor som rökning, osunda matvanor och låg aktivitetsnivå är riskfaktorer. Att drabbas av hjärtinfarkt kräver förändring i patientens invanda livsstil. LÄS MER

  3. 13. Övervikt och fetma hos barn, ett känsligt ämne. : En intervjustudie om skolsköterskors preventionsarbete.

    Magister-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för hälso- och vårdvetenskap (HV)

    Författare :Marie Schiöld; Sandra Hult; [2018]
    Nyckelord :School nurses; prevention; overweight; obesity; children; Skolsköterskor; prevention; övervikt; fetma; barn;

    Sammanfattning : Bakgrund: Ohälsosamma matvanor, otillräcklig fysisk aktivitet och de livsstilssjukdomar som detta orsakar har pekats ut som ett ökande problem bland barn och ungdomar i Sverige. Skolsköterskor utgör en viktig del i det preventiva arbetet genom att hjälpa elever att göra hälsosamma val vad gäller kost och fysisk aktivitet. LÄS MER

  4. 14. Resonemang kring matval och matvanor hos ungdomar i ett område med låg socioekonomisk status

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Chantelle Josefsohn; [2017-09-04]
    Nyckelord :Kvalitativ studie; matval; matvanor; socioekonomisk status; ungdomar;

    Sammanfattning : Ungdomar konsumerar mindre frukt och grönsaker och mer fett- och sockerrika livsmedel än vad som rekommenderas. Ungdomar med låg socioekonomisk status är en särskilt utsatt grupp. Därmed är det av intresse att få en djupare förståelse för ungdomars tankar, åsikter och idéer kring matval och matvanor. LÄS MER

  5. 15. Lärares uppfattning om "Kompis med kroppen" : Ett hälsofrämjande projekt med fokus på frukt och grönsaker hos barn i skolåldern

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Andrea Muscalu; Matilda Woxberg; [2017]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Introduktion: Intaget av frukt och grönsaker hos barn i grundskolan är lägre än rekommenderat. Matvanor grundläggs i tidig ålder och flera försök har gjorts att främja goda matvanor. "Kompis med kroppen", ett ICA-baserat hälsofrämjande projekt, syftar till att inspirera skolbarn till bättre matvanor. LÄS MER