Sökning: "Försiktighetsprincipen livsmedel"
Hittade 4 uppsatser innehållade orden Försiktighetsprincipen livsmedel.
1. Tång på framtidens tallrik. Rättsliga förutsättningar för en ekologiskt hållbar tångskörd.
Magister-uppsats, Göteborgs universitet/Juridiska institutionenSammanfattning : På senare år har en trend att konsumera tång som livsmedel uppstått i Sverige. Ett intresse för att skörda tång finns både från privatpersoners och näringslivets håll. Tången är näringsrik och på flera sätt ett fördelaktigt livsmedel ur klimathänseende. LÄS MER
2. Bör Sverige förbjuda Bisfenol A?
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : Bisphenol A is one of the main chemicals used when producing plastic, polycarbonate plastic and epoxy plastic. These plastics are used to produce a variety of products and are often used in materials in contact with food. LÄS MER
3. Försiktighet, marknad eller miljö? - En diskursanalys av prioriterade områden i EU:s lagstiftning om genmodifierade grödor.
L2-uppsats, Lunds universitet/Statsvetenskapliga institutionenSammanfattning : Denna studie har undersökt diskursen om miljö, EU:s fria inre marknad och försiktighetsprincipen i några av EU:s förordningar och direktiv som reglerar hanteringen av genmodifierade grödor (GMO). Försiktighetsprincipen genomsyrar alla EU:s lagtexter från senare tid vad gäller hanteringen av GMO-produkter, och har därmed påverkat lagarnas utformning. LÄS MER
4. Tillståndsprövning vid avsiktlig utsättning av genetiskt modifierade organismer i miljön
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Juridiska institutionenSammanfattning : Genteknik innebär både möjligheter och risker. Såväl möjligheterna som ris-kerna är så betydande att det rimligen inte går att negligera dem. LÄS MER